keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Baba Ganoush-burgeri

..samassa viimeisin vedos Baba Ghanoushista
***tälläkertaa lisää makua sumacilla. Sen tuoksu ainakin - miunmaunmukaan - tuntuisi sopivan Baba Ghanoushin muutenkin pähkinäiseen makuun.. laitetaan reilusti! Samalla ajatuksella vielä töräys srirachaa ja ripaus muscovadoa
***..lopputulos? öö.. Hyvä. Sumacin sitruksisen raikasta tuoksua ei nyt järin vieläkään huomaa lopullisesta tahnasta...ehkä muutaman päivän kuluttua on maut ehtineet kunnolla levitä!
***srirachan tulisuus on Babaan ihan must. Näin myös ensikerralla!!
..sama tahna pääsi maustamaan kasvispurilaista:
1) E.m. tahnaa ≈4 rkl, puolikas raastettu peruna, 1,5dl turvotettua soijarouhetta, tahinia, jeeraa, chiliä ja loraus soijaa. Suolaa ja mustaapippuria. Muutama rkl vehnäjauhoja hieman kasaamaan ja kuivaamaan..Tällä makukombolla massa sekaisin, hetkeksi pöydän nurkkaan rauhoittumaan..
2) Sillävälin sipulisetti: keltasipulia, punasipulia, punaista paprikaa, SweetChiliä, soijaa, muscovadoa..
3) Massasta muutama piffi pannulle. Lopullinen muotoilu vasta paistettaessa!! Muutama minuutti, huolella, per puoli.
4) 150°-uuniin vielä vartiksi kuivumaan ja kiinteytymään.

Tarjolle
***ilmeisesti aivan liian nopeasti ja aivan liian pienen leivän päälle. :)
***Maku..öö.. mitätön. Tuttu kasviskokeiluista: maustamista ei ammuttu riittävästi yli.
***Tekstuuri jäi taas pinnalta-rapeaksi muusiksi.. Ohuempia piffejä jo paistovaiheessa ja pidempi uuni-aika lopussa!
***ehkä jotain yhteen-nitovaa tekijää vielä lisää.. Muutama rkl perunajauhoa/vehnäjauhoa?

Ei kommentteja: