maanantai 30. syyskuuta 2013

Sahramirisotto ja parmesaanilohi

..saapasmaan makua jälleen lautasella.
Sahrami - tämä kyllä jakaa mielipiteitä. En oo koskaan kuullu kenenkään sen kummemmin ylistävän sen makua. Tosin eipä sitä koskaan kukaan mollaakkaan. Syynä tietty saattaa olla se, ettei se ole tässä maassa niin arkipäiväisessä käytössä..

Miunmaunmukaan itse maku ei ole niin hääppöinen. Hyvä kyllä, mutta ei mikään henk.koht.lemppari. Hyvä niin, koska onhan se aika kallista. Tuoksu ja väri sen sijaan on aivan mahteja!! Niitä hyödyntäisin enemmänkin, jos vaan keksisin konstit..
 1) Risottopohja: kylmään oliiviöljyyn ensin valkosipulinkynsi. Lämmenneeseen keltasipulinsilppu kuullottumaan. Pieni pätkä pieneksi kuutioitua porkkanaa mukaan. Rauhallista paistamista, kunnes pehmenneet..
2) Risottoriisi mukaan matkaan..
 3) Tähän komboon sahramipussillinen.
4) ..ja vettä vähän kerrallaan
5) Lopussa vielä loraus valkoviiniä ja kourallinen raastettua parmesaania..
Risoton tekeytyessä kuitenkin lohi uuniin..

6) Viilto pintaan, oliiviöljyä, sitruunapippuria ja chiliä ripotellen pintaan..
7) 5 min ensin itsenään, toiset 5 vielä punasipulisilppua ja parmesaaniraastetta pinnassa..
Tuoretta basilikaa silmää hämäämään ja tarjolle..

***..risotto ei mennyt tarpeeksi pitkälle. Kunnon risotto on kuin laavaa lautasella..valuvaa, mutta haarukoitavaa. Tässä annoksessa tämä kyllä toimi paremmin.. :)
***Sahramin tuoksu hurmasi, maku ei niinkään säväyttänyt. Vaihtelu virkistää toki. Eipä tätä tässä köökissä myöskään ihan päivittäin käytetä..

Ei kommentteja: