tiistai 24. syyskuuta 2013

Bratwurstsarvet

..Bratwurstsantit tai croisswurstit. Oli miten oli - croissantin sisällä bratwurstia. Sormin syötäviä snackpaloja äijäporukalle!

Taannoin pyörittelin jo muutamaan otteeseen kyhättyä rahkavoitaikinaa. Edelleen totta - tämä on aivan fantastisen käyttökelpoista materiaalia! MUTTA. nyt reseptiin tarvitaan pienehkö korjaus/tarkennus!! ..ja maku. :)
 1) Perus taikinamassa: 100g huoneenlämpöistä margariinia. Ripaus suolaa ja sokeria joukkoon, sekaan kuivana osana 2,5dl vehnäjauhoa. Rauhallisesti vatkaimella tasaiseksi muruksi. 2 rkl jääkylmää vettä ja yksi 250g paketti rahkaa massaan mukaan..

***mukaan mahdollisesti vielä makua!! nyt loraus sinappia, grillimaustetta ja tilkka worchesteria!
 2) Veivausta tasaiseksi taikinapalleroksi. Jauhoja on tässäkohtaa ehkä lisäiltävä, max puolisen desiä. Liian kuivaa ei kannata tehdä!
3) Pallero jääkaappiin vähintään 15min. rauhoittumaan..
 4) Ympyröksi työtasolle, jako sektoreittain. Täyte kyytiin ja rullalle.
 5) Penslaus vielä ihan vaan vedellä, 200°-uuniin parikymmentä minuuttia..
Tarjolle!
Sinappituubi ja olutta lähettyville..

***nam. Rahkavoitaikinaan kannattaa todella lykätä makua mukaan jo itse taikinaan!!!
***aikaisemman 2012-vuoden kokeilun reseptiin siis korjauksena tuo kuivan osion määrä. 4dl sijaan kannattaa laittaa hieman vähemmän. 2,5dl - JOS käyttää pelkkää vehnäjauhoa, ≈3dl jos mukana jotain lesettä tai hiutaletta tms..

Ei kommentteja: