sunnuntai 4. elokuuta 2013

Possun ribsit

..as they should be done
Suomeksi: ..niinkuin ne kuuluisivat valmistaa
Turuks: ..sillai kunnol.

Vielä ehtii grilliä lämmittämään tänä kesänä. Vaan näitäpä ei grilliin tarvitse lainkaan lykätä! WWuhuu!! Näin tämä üüber-herkku onnistuu vuoden ympäri! Siitä en sitten tiiä sopiiko se joka vuodenaikaan... :) heh. makujenmukaan.
1) Ribsit huoneenlämpöön. Perus liharuokatyyliin n. tuntia ennen valmistusta..
2) Maustetahna tekeytymään: ketsuppia, sinappia, Worchesteria, soijaa, Srirachaa, muscovadosokeria, cayennea, ripaus pimentoa ja kunnolla mustaapippuria

***sinappina EI dijonia. Siinä on liian kirpsakka ja pirteä maku. Perus musta tuubi-tavara toimii huuuuuurjasti paremmin.
 3) Tätä sivellen ympäriinsä. Manuaalinen lähestymistapa on kenties helpoin - eli käpälät töihin!
4) Foliosta kunnon kokoinen arkki, riippuen ribsien koosta.
5) Arkki tiiviisti luiskan ympärille, ehkä vielä toinen folio-palanen varmistamaan tiiveyttä. Uunipellille ja 200°-uuniin, 1-1,5h.

***ei päällekkäin!!! Jos useampia, niin kukin satsi omana pakettiin!
***uuni-aika ei ole niin minuutin päälle. Reilu tunti - vajaa pari tuntia.
 6) Ensimmäisen uunituksen jälkeen arkki auki. Pinnalle ketsupilla, colalla ja cayennepippurilla maustettua muscovadosokeri-tahnaa!

***tätä kunnolla. Nam. tästä syntyy se rapea ja upea twist.

7) Takaisin uuniin, nyt grillivastuksen alle. Lämmöt täysille ( ≈300°), n. 10 min. Kunnes sokeritahna alkaa kuivahtaa ja tummua!
Liuskat jäähtymään ja tarjolle jokainen luu erikseen. Taas - suositellaan manuaalista lähestymistapaa tämän herkun nauttimiseen!

***namnamnamnamnamn.
***juuri sitä mitä saattaakin toivoa: rapeaa, pehmeää, huulilla-luusta-irti-purtavaa pehmeää possua!
***tulisuus haihtuu n.97%:sti. Maustamisessa sen kanssa ei siis tarvinne kursailla.
***dippi seuraksi ja syömään sormilla! :)

Ei kommentteja: