maanantai 12. elokuuta 2013

Mansikkaraparperimuru

..perinteisin menetelmin.
Ei kummempaa uutta, ei yllätyksiä. Selvästi ja selkeästi aivan älyttömän herkullista jälkkäriä tarjolle! :)

Muru. Oli sen alla sitten miltein mitä vain, nousevat nämä minun makunimukaan aivan kärkikappailuun parhaan jälkkärin tittelistä.
***täytyy lisäksi muistuttaa että nämä ovat niitä maaaaaaaailman yksinkertaisimpia, muokkausmähdollisimpia ja joustavasti-sopivimpia räättejä mitä tiiän.
 1) Ainekset valmiiksi! Muruseos yhteen kulhoon - kimpale margariinia (tässä ≈50g), kaurahiutaleita (≈1,5dl), sokeria (vajaa dl), teelusikallinen vanilijasokeria ja maustetta. Tälläkertaa hintsusti kanelia, tilkka siirappia ja pienenpieni ripaus suolaa. Toiseen hedelmä/marja - tässä muutama koura mansikoita ja pari raparperin-vartta. Ripotellen vähän Maizenaa sekaan..
 2) Muruseos pinnalle ja 200°-uuniin. Puolisen tuntia.
...lämpimänä tarjolle vanilijajäätelön kanssa. namanmanmanmanmanma.
Hyvää vielä kylmänäkin..silloin mielummin kastikeena vanilijaa.. :)

***alimpana mitä vain: näitä, muita marjoja, päärynää, omenaa, melonia... Väittäisin, että hedelmänä tai marjana sopii miltein mikä vaan.
***En ehkä laittaisi mitään sitrusta...ehkä turhaa happamuutta? Toisaalta joulun alla muruseokseen vähän piparimaustetta ja alle mandariinia..voisi toimia?
***muruseokseen maustetta: VÄHÄN. Siinä on "the twist". Makea ja rapea kauraseos kuuluu olla. Liikaa ei saa hämätä omituisilla maku-yllätyksillä...

Ei kommentteja: