maanantai 19. elokuuta 2013

Amber Lager, osa 2.

..pullotus.
:) Olen aivan sata-varma siitä, että kokeneemmat kotioluen-panijat hoitavat tämän osion jotenkin helpommin, näppärämmin, nopeammin ja varmasti onnistuneemmin.
"Äkkiäkös sen sieltä tynnyristä pistää pulloon. Korkit päälle ja takaisin tekeytymään!"
..tällaista ajattelin. Hups kuitenkin. Vierähti tunti toisensa jälkeen, mutta lopulta kaikki oli valmista. :)
 1) Edellisenä iltana sammio huoneenlämpöön.. Hiivan uudelleen herättelyä.
 2) ..suloisen pirteästi pulputti.
 3) Pullot valmiiksi. 60 kpl.

***tässä taatusti turhaa työtä. Liotin etiketit, huuhetlin sisuksen, desinfioin ("tiskasin" kloriitilla) ja uunitin (100°-asteessa, ≈10min)
***voisiko olla että pelkkä huuhtasu ja uunitus riittää? Basillit ja pöpöt varmaankin kuukahtavat pelkästään uunittamisella.
 4) Jälkikäymissokerit sekaan! Tilkka vierrettä kattilaan, 115 g sokeria sekaan. Kiehautus, jäähdytys ja..

 5) ..sekoitus muun joukkoon. Kunnolla pohjanmaan kautta. :)
6) Hetki odottelua (≈ 15 min), jotta sakka ym. laskeutuu..
 7) ..pullottaja hanaan ja töihin.


 8) Korkki päälle..
..ja takaisin koriin tekeytymään. Kaksi pulloista oli sopivasti läpinäkyviä.. Näistä voin nytten seurailla hitaasti tapahtuvaa magiaa. Vielä muutama viikko oottelua.. :)

Ei kommentteja: