lauantai 10. elokuuta 2013

Edamametahna

..vielä viimeinen muistiinpano viimekuun teemaan ("kasvista, levitteenä leivänpäälle?") sopien.
Edamame-pavuista on ollut juttua siellä sun täällää: lehdissä, blogeissa, kavereilta kuultuna, TV:ssä.. Hieman joutui selvittelemään, mistä ihmeestä oikein on nyt kyse.

Edamame, eli suameksi vihreät soijapavut ovat tässä maassa pakaste-altaasta poimittavaa, kasvikunnan tuotosta. Pussin mukaan jäisinä kiehuvaan, suolattuun veteen ja pari minuuttia keittelyä. Ready to use!
1) Keitto-vaihe: jäisinä, suoraan pakastepussista kiehuvaan veteen. ≈5 min keittelyä.

***Vesi syrjään ja HETI perään kylmää vettä, jotta pehmenemis-/kypsymisprosessi pysähtyy. Näin väri ja tekstuuri säilyy hurjasti paremmin!!
 2) Pavut blenderiin. Mausteeksi paahdettua punasipulia, yksi paahdettu valkosipulinkynsi, muutama lehti basilikaa, loraus oliiviöljyä ja tilkka papujen-keitinvettä.
3) Surisemaan, ja oman-maun-mukaisen tasaiseksi massaksi!

***öljyä ja keitinvettä voi lisäillä, jos haluaa pehmeämpää.
***jännä makukokonaisuus. Hyvä, pehmeä ja aikalailla "lempeä", ei niin vahva tai mitenkään vallitseva. Hyvin nousee sipulien maut esille, basilika+oliiviöljy tuo tietynlaisen "pesto"-vivahteen koko kokemukseen.
***itse papu on maultaan tosilähellä suurta suomalaista hernettä. :) Kalliimpia vaan.
***kotimaan kamaralta voisi samaa koettaa härkäpavuista?

Ei kommentteja: