sunnuntai 18. elokuuta 2013

Cajun

..joko suoraan purkista/pussista tms. TAI sitten itse sekoitellen. :)
Yllätyksenä tuskin - itse tekemällä tulee parempaa. Slurps.

Cajun-mausteseos sopii aikalailla kaikkeen käyttöön. Parhaimmillaan se on ehkä kuivana rub-mausteena punaiselle lihalle, possulle taikka kanan fileille. Voi sitä toki käyttää myös kalan kanssa. Kasvikset saavat tällä niin upeaa väriä makumaailmaansa, että miunmaunmukaan tämä kuuluu niiden seuraan.
Melko vahvasti tämä kyllä dominoi sitten lopputulemaa: jos ideaan ei sovi hienoinen "deep-down-south"-nyanssi, kannattaa mausteeksi kehitellä jotain muuta..
1) Kaikki kulhoon sekaisin ja käyttöön! Pimentoa, chiliä, sinappijauhetta, oreganoa, timjamia, valkosipulijauhetta, jauhettua inkivääriä ihan pikkasen, Muscovadoa, suolaa ja mustaapippuria

***kuulostaa hurjan monimutkaiselta maustesekoitukselta, mutta kokeilkaapas: veikkaisin että pinttyneimmistä köökeistä löytyy kaappien kätköistä kyllä kaikkia tarvittavia!
***aivan AIVAN aivan..huh. öö.. Todella hyvää.
***lisää? ..öö..

Ei kommentteja: