lauantai 20. heinäkuuta 2013

Porkkanatahna

..kuukauden teemassa.

Yksityiskohtaisesti, visuaalisesti havainnollistaen työvaiheet - miunmaunmukaan, toistaiseksi - parhaasta levitteestä!
 1) Raaka-ainekset esille. Riviin ja järjestykseen! Muutamia tämän kesän pookkanoita, valkosipulinkynsi, kourallinen cashewpähkinöitä, merisuolaa, cayennea ja hujanaa

***tilkka Srirachaa, loraus oliiviöljyä, palanen kevätsipulia ja nokare luonnonjuggea vielä tähän lisäksi. Muuten tässä kaikki. Selkeetä ja yksinkertaista, mutta mmmmmmakuista!! :)
 2) Pookkanat peukunpään kokoisiksi kuutioiksi ja merisuolattuun veteen porisemaan. Mukaan PUOLET em. valkosipulinkynnestä..
3) Rauhallista keittelyä kunnes läpeensä pehmeää!

***ei voi mennä yli.
 4) Mausteet kulhoon: Kevätsipulista varret silppuna, loraus Sriracha-chilisoosia, tilkka öljyä, merisuolaa, cayennea ja pähkinät. Hunajaa oli semmoinen ≈1,5 tl.
 5) Pehmenneet porkkanakuutiot mukaan. Sauvasekoittimella surauttelua tasaisemmaksi..
 6) Jugge ja tilkka vielä öljyä löysentämään lopputulemaa

Kulhoon tarjolle ja leivän päälle!

***wau. Porkkanasta se tasaisen pieni makeus. Hunajalla tälle tukea ja nyanssi tämän omasta makumaailmasta. Cayenne ja Sriracha yhdessä, tanakka mutta lempeä polte - ei liian äkillinen. Cashewt ja valkosipuli sopii miltein joka kolkkaan..ei siten yllätä, että loistavasti paikallaan täälläkin!
***Ei lisättävää. Ei muokkailtavaa. Näin juuri "as it should be".

Ei kommentteja: