..kotiolut. Ensivaste, versio 1.0.1.
Tästä toivottavasti ennen pitkää jalostuu tanakka brawuuri. Haluttu, toivottu ja odotettu herkku jota eivät tämän kielen adjektiivit pysty oikealla painolla kuvaamaan.
:) noh. Näin ehkä joskus. Jahka resepti on saatu viimeisimmilleen viilailtua. Näin nyt ensi alkuun..
1) Välineet saapuneet koti-köökkiin! WWWWWUHUU! ..kaikki jännä voi alkaa..
***Humaloimatonta medium-uutetta, 2 x 1,5kg
***Panimosokeria
***Lager-hiivaa, 1pss = 11,5g. Tämä näköjään tarpeeksi 20-30l satsiin.
***Saaz-humalaa, 60g
2) Puhtaus on puoli ruok.. juomaa. Välineet pesulle!
3) reilu 3l vettä porisemaan...
4) Mallasuutepurkit sillävälin kuumaan veteen likoamaan..
***k.o. tavara on aika sitkeää, siirappi-sorttista. Tämä notkistaa sitä edes hieman -> helpottaa käsittelyä.
5) Kattilan kiehuessa katse kelloon.
***Ensimmäisen minuutin kohdalla 20g humalaa joukkoon.
***20min kohdalla 20g humalaa joukkoon
***30min kohdalla 10g
***..ja viimiset 5min loput 10g.
kokonaisuudessaan keitto-aika oli 50min.
***1. satsi porisi siis 50min
***2. satsi 30min
***3.satsi 20min
***viimeinen satsi 5min.
6) Toisessa pienessä kattilassa keittelin tilkkasen vettä ylim. sokeria varten. 100g n. kahteen desiin.
7) Uutepurkeista raaka-aine käymissammion pohjalle
***nuolija on erinomainen apu. Tarttee vain muistaa putsata alussa!
***tilkka keitettyä vettä purkkiin, hetki huljuttelua - niin johan saa joka ikisen pisaran mukaan. :)
8) Vettä ≈ 20l
9) Humala-kattila siivilän ja suodatinharson läpi, sokerit samalla!
10) Tot. volyymi näytti jotain tuollaista 21l..
11) Lämpömittari kyytiin ja oottelemaan jäähtymistä..
12) Hiiva sekaan, kun lämpö ≈20°
***plus-miinus muutama aste. Det är inte så nöbönuga.
13) Kunnon ilmaus! Kannu, kulho, kauha.. mikä vaan käy, kunhan se on puhdas. :)
***muutamat-kymmenet nostelut ja valutukset. Niin että kunnolla kuohuu ja sekoittuu!
14) Kansi päälle ja uudelleen odottelemaan.. Yön yli / muutaman päivän kannattaa (kuulemma) antaa sammion olla huoneenlämmössä, niin hiiva taatusti aktivoituu.
***puli-puli....pulipulipuli...pulipuli..
***Hyvin toimii!
15) Ominaispainomittaus. Kuvassa väärä mittari. Oikeampi mittaus näytti jotain 1.050-tietämillä..
16) Kylmäsäilytykseen. Taas odottamaan.
3 viikkoa ensimmäistä sammio-odotusta. Sitten pullotus.
3 viikkoa pullotus-odotusta. Sitten nauttimisen harkitseminen.
Epämääräinen aika viikkoja harkitsemis-odotusta.. Ja ehkä joskus vihdoin itse nauttiminen. :)
***palataan asiaan pullotuksen yhteydessä. :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti