keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Aasia-tyylinen kukkakaalitahna

..tämän kesän "Uudet tuulet, vol. 1" eli kasvissörsselit, -levitteet, -tahnat ynnä muut sen sorttiset. Näitä kokeiluja on ollut lähimenneisyydessä nyt muutamia - niistä kaikista muistiinpanot pikimmiten.
Tämä ensimmäisenä:
1) Torilta kokonainen, lähiseudun kukkakaali. Lehdet roskiin ja hyvin-suolattuun veteen kokonaisena keittymään. ≈15 min (t.s. kunnes kauttaaltaan pehmeää.)

***mahdoton keittää yli, mutta hyvinkin helppoa jättää vajaaksi.

2) Mausteet kulhon pohjalle: seesaminsiemeniä, loraus sitruunamehua, soijaa, tuoretta inkivääriä puolikkaan-peukun-pään verran, SweetChiliä, Sriracha-soosia, pienehkö valkosipulinkynsi, puolikas keltasipuli ja kulaus oliiviöljyä.
3) Kukkakaali perään ja sauvasekotin surisemaan..
Tasaisenlaatuista tahnaa. Chek!

***tekstuuri: seesaminsiementen sijasta, TAHINI olisi tuonut kokonaisuuteen lisää tasalaatuista pehmeyttä. Seesaminsiemeniä - oli ensinnäkin vähän liikaa - ja ne kun jää suurinosa näin kokonaisiksi, tulee tekstuurista liian rouheista. Miunmaunmukaan.
***Aasia-flavor onnistui kyllä nappiin. Hento tulisuus, chili-sitruuna-inkivääri ja soija vie helpolle makumatkalle kaukoitään.
***..se että haluaako tätä makumaailmaa levitteenä minkään kanssa - on sitten täysin toinen juttu. :)

Ei kommentteja: