..pitkästä aikaa. Vihdoinviimein jne.
Aikomuksissa tämän räätin toteuttaminen on ollut ties jo kuinka kauan. Koskaan en vaan ole jaksanut ajatella "sitä muuta" tämän ympärille. Näin on tämä aina jäänyt taka-alalle..
:) Hih. Nyt kuitenkin oli tarkoitustkin touhottaa pelkästään "jotain levitettävää"!! Kauppaan! Rehuosastolta munakoiso! Kotiin! Köökkiin ja blenderi esille...
1) Uuni 200°, munakoiso leivinpaperipalan päälle ja uuniin odottamaan.
2) Belderiin mausteet! Seesaminsiemeniä, valkosipulinkynsi, mustaapippuria, suolaa, turkkilaista chiliä (Kirmizibiber), oman-parvekkeen lehtipersiljiaa ja loraus sitruunuamehua ja oliiviöljyä
3) Muutama surauttelu..
***munakoisoa sopii kääntää kerran tai kaksi uunituksen aikana..
***Kokonaista kypsennysaikaa väh. 1h.
***..tää oli miunmaunmukaan "pieni" munakoiso ja sisus ei silti ollut ihan vetelänpehmeä. Pidempi uuniaika siis!
4) "Riittävän" kypsää on sitten kun pinta kunnolla rypistyy ja tuntuu sormella painettaessa mukavan pehmeältä
5) Ulos uunista ja pitkittäin puoliksi
6) Tovi jäähdyttelyä (jotta helpompi käsitellä) -> kuoret pois!
***joko näin, tai vaihtoehtoisesti sisus lusikalla suoraan blenderiin. Näin onnistuu tekemään varmanakin vain jos uuniaika on ollut riittävän pitkä (t.s. kokilla on ollut riittävästi malttia matkassa)
7) Sisus palasina mausteiden sekaan blenderiin.
8) Huolellinen, tarpeeksi pitkä surauttelu!
***Massasta olisi tarkoitus saada mahdollisimman tasaista.
***Oliiviöljyä ja sitruunamehua voi lisäillä, jos tarve vaatii
Valmista. Lopputulemana kellertävää, todella mielettömän mielenkiintoisen-jännän makuista kasvistahnaa. Uusi osaanottaja ja kilpakumppani sarjassa pesto, guacamole, hummus, ataman..jne.
Tarjolle tämä kuulu(isi) laittaa tässävaiheessa, tällaisenaan.
Teki mieli kuitenkin tehdä tästä piirun-verran enemmän "dippi"...
***..joten juoksettamaan, ja massaa tasaamaan loraus luonnonjuggea, ripaus suolaa ja sokeria
***jogurtti teki myös ihmeitä makukokonaisuudelle: pienenpieni maitotuotteen happamuus tasaamaan sitruunan pirteän terävää puraisua ja etenkin pehmentämään liian voimakasta chilin poltetta
"Toisena" lopputuloksena pehmeän samettinen, upea ja jännä makutahna.
***muutosehdotuksissa seuraavaa:
***seesaminsiemenet JOKO tahini-muodossa TAI edes kuuman pannun kautta, nopeasti pinnasta paahtaen -> tällä makumatkaan mukaan hienoinen savuisuus ja vahvempi seesamiosa!
***chilinä tuo turkkitavara on aika kirpeää. Perinteinen tuore punainen kaupan pökkelö voisi olla simppelimpi
***pidempi munakoison uuniaika.. lähempänä 1,5h kuin 1h. Liikaa se ei voi kypsyä :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti