Muffinsintekijöitä on tunnetusti kahta koulukuntaa. Tässä yhteydessä olkoon toiset "munaajia", toiset "rasvaajia".
Munaajat toimivat seuraavasti: alkuun sokerikakku-tyyliin kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kuivat aineet (jauhot, leivinjauhe, vanilijasokeri..yms.) keskenään toisessa kulhossa sekaisin. Sitten vuorollaan sulatettua rasvaa, maitoa ja kuivia-aineita vaahdon joukkoon, nopeasti sekoitellen. Lusikalla vuokiin, uuniin, tarjolle ja naamariin.
Rasvaajat puolestaan tekevät toisin: huoneenlämpöinen voi/margariini ja sokeri ensin pehmeäksi vaahdoksi. Sinne sekaan munat yksitellen. Kuivat aineet sekaisin ja vuorotellen maidon kanssa rasva&muna-seoksen sekaan. Vuokiin, uuniin, tarjolle ja kitaan.
***tässä köökissä ei vielä ole ehtinyt kehittyä preferenssiä tyylilajien suhteen. Molemmissa on puolensa:
Munaamalla saa rakenteeltaan kevyempää, ilmavampaa ja pulleampia muffineja.
Rasvaajan tuotos on puolestaan täyteläisempää ja helposti maukkaampaa. Mukana tulee myös enemmän leivoksen tuntua.
***miunmaunmukkaan: riippuu suuresti käytettävästä makumaailmasta. Tuhdimpaan tuhdimpaa ja kepoisempaan kevyempää. :) helppoa.
Töihin tuli pyöräytettyä lähiaikoina kaksi piirakkaa - toinen toisella ja toinen toisella tyylillä. Ensimmäisestä kuvat (ennen uunitusta) ja toisesta karkea resepti
***tämä tehty munaamalla, makuna persikka-vanilija-hunaja. 1dl vehnäjauhoa ja ≈0,5dl maitoa per kananmuna.
***rasvaamalla tuli banaani-tummasuklaa:
1) 100g margariinia ja 1,5dl sokeria vaahdoksi
2) Yksi kerrallaan, kolme kananmunaa joukkoon
3) 1,5dl maitoa, 3 dl vehnäjauhoa ja 1tl leivinjauhetta massaan mukaan.
4) Nopsa sekoitus. 4 banaania pikkurillin-pään kokoisiksi kuutioiksi. Pehmeästi käännellen taikinan joukkoon.
5) ≈120g tummaa suklaata muruksi. Kourallinen taikinan joukkoon.
6) Uuni 200°-asteeseen. Taikina vuokaan, loput suklaasta ja yksi banaani vielä kuutioina pinnalle. Keskitasolle vajaaksi puoleksi tunniksi.
***molemmat em. tarjolle kahvihuoneen pöydälle ja SIMSALABIM! - katosivat. Toivottavasti maistuivat!! :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti