torstai 6. lokakuuta 2016

Laiskurin leipä

..eli helppoheikin pataleipä, jossa aika tekee kaiken työn. Aktiivista käsityötä max 5 min! :)

Aika on tässä secret ingredient. Sitä käytetään runsaasti, mielummin liikaa kuin liian vähän.
1) Edellisenä iltana kulhoon 3dl huoneenlämpöistä nestettä. Sekaan yhteensä 5dl jauho-osiota, 1tl kuivahiivaa ja 1tl suolaa. Lopuksi reilu loraus oliiviöljyä.

***tässä nesteenä kauramaitoa, jauhoina 2dl kaurahiutaleita ja 3dl vehnäjauhoa.

2) Nesteitä ja jauhoja juuri sen verran sekaisin, että muodostuu jotakuinkin yhtenäinen massa.

***TAIKINAKOUKUILLA pari pyöräytystä ja voilá! - valmista!

3) Kelmu päälle, pöydän reunalle odottamaan seuraavaa päivää..
4) Uuni lämpiämään, 225° ja valurautapata mukaan valmistautumaan..



5) Taikina kulhosta jauhotetulle pöydälle. Lastalla muotoilu jotakuinkin palloksi. Leivinpaperin päälle ja kannen/kelmun/kulhon alle odottelemaan uunin lämpiämistä..
6) Leipä kuumaan pataan...
7) ..kansi päälle ja uuniin! 30min kannen alla. 10-15min ilman.

Viipaleiksi ja tarjolle!

***namnamnamnamna....
***pinnasta rapeaa, sisältä ihanan pehmeää, mehevää ja samettista.
***aikalailla onnistunut kokonaisuus. Ehkä taikina ehti olla huoneenlämmössä hieman turhan pitkään = happamoitumisen maku meinasi tulla yli. Näin miunmaunmukaan. Yleisölle kelpasi :)
***Tätä kohta uudelleen: twistinä kokeilevampaa kuiva-ainesosaa, t.s. pähkinöitä, leseitä, rouheita.. Miksei esim. porkkanaraastetta? lehtikaalia? juustoraastetta?

Ei kommentteja: