Hih. Kokeilussa jälleen resepti sarjassa vähemmällä enemmän. Kikherneistä pyöritettyjä leivoinnaisia sattui blogisfääristä osumaan silmään useampiakin. Muutkin ovat kokeilleet ja ainakin hymynaamalla väittävät onnistuneen. Hyvin erilaisia kokonaisuuksia on näköjään testattu: osassa enemmän osasia, osassa vähemmän. Yhtä kaikki, halusin kokeilla kikherneestä leivonnaista.
Aikaisemmin on ollut saman suuntaisia yrityksiä (jauhoton marjakakku ja jauhoton brownie), mutta kikherne ei ole päässyt raaka-ainelistalle..
Yltiöpäiseen "less-is-more"-ajatteluun sopivaa ideaa oli pakko kokeilla käytännössä. Voiko tällainen toimita? :)
JauhoTON, gluteeniTON, munaTON, (lähes) sokeriTON... Yleensä tällaisiin liittyy myös mauton, kehno tekstuuri ja muutenkin laimeahko elämys... Hmm.
1) Raaka-aineet esiin: 2 prk kikherneitä, maapähkinävoita ehkä noin 4 rkl., kaurahiutaleita 1dl. Vaahterasiirappia loraus, kanelia reilusti ja ripaus vanilijajauhetta. Sokeria meni tähän tasan 1 rkl. Saksanpähkinöitä kourallinen. Lisäksi oli vielä kookosrasvaa 1/2 dl.
2) Kikherneet: valutus, huuhtelu ja blenderillä muruksi..
***..voi kumpa olisi isompi ja jerkumpi blenderi (tai mikä nyt ikinä onkaan, eng: food processor). Tässä pienessä piti herneet pyörittää kolmessa osassa..
3) Kikhernemurun sekaan kaikki muu paitsi saksanpähkinät. Desi kaurahiutaleita, muutama ruokalusikallinen maapähkinävoita, 1 rkl sokeria. Reilusti kanelia, ripaus vanilijajauhetta ja kookosrasva.
***sekaan olisi hyvin jo tässä vaiheessa voinut murustaa saksanpähkinät :)
4) Sekaisin, rauhassa pyöritellen.
5) Lopuksi vielä saksanpähkinät, leikkuulaudalla ronskisti pilkottuna.
6) 200°-uuniin vuoka jo valmiiksi lämpiämään!!
7) "Taikina" leivinpaperille..
8) ..kostutetulla lastalla muotoilu..
9) ..vuokaan ja uuniin. 200°, 25-30 min.
Lämpimänä heti palasiksi ja tarjoilua odottamaan! Pinnalle vielä ripotellen lisää kanelia!!
***ok.
***nämä saivat raadilta niukasti palautetta, mutta väittivät tykkäävän.
***kikherne ei lopputuloksessa maistu lainkaan, kiitos riittävän kaneli-satsin, kookosöljyn ja maapähkinävoin. Kutienkin kikherneen ruokaisa täyteläisyys tuntuu! Miunmaunmukaan juuri yhden-kahden puraisun kokoiset annospalat olivat loistavia. Enempää ei olisi jaksanut.
***..haittana oli myös tekstuurin kuivuus, ks. alla:
Leikkaus-vaiheessa jo tuotoksesta mureni noin 25%..
***uunitus oli liian pitkä. Mitään kuitenkaan ei tarvinnut kypsentää. 20 min olisi riittänyt.
***sama runko, mutta tilkka lisää kosteutta: esim. kauramaitoa 1dl? ja kaakaojauhetta 1dl niin simsalabim! lopputulos olisikin jauhottomia vege-brownieita. Kaakao lisäksi olisi miunmaunmukaan sopinut lopputuloksen makuun loistavasti! Ensikertaan..
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti