torstai 20. maaliskuuta 2014

Vuohenjuustoa ja paahdettua hasselpähkinää

Kokeilkaa.
Jotenkin yhdistäen kyseistä makuparia. Todella, kokeilkaa. :)

Välttämättä paahdetun pähkinän ja chévren kombo ei ole mikään valtavan mullistava löytö, mutta tässä köökissä nyt ensimmäistä kertaa esillä. Ei kyllä taatusti viimeistä!


1) Mortteliin pieni kourallinen hasselpähkinää -> murskaksi. Perään toinen koura perus korppujauhoa. Sekaisin ja kuivalle pannulle paahtumaan..
2) Kananmuna kevyesti rikki kulhoon. Vuohenjuustopötköstä sormen paksuisia viipaleita...
3) Pyörittely kananmunassa -> panerointi-rouheessa -> kuuuuumalle pannulle, oliiviöljyssä paistaen, pikaisesti molemmin puolin..
..tarjolle! Sweet&Sour-sipulisetin ja salaatin seurana.

***mahtava maku. Vuohenjuuston pehmeä kermaisuus ja tuhti paahtunut nyanssi pähkinärouheesta: tuhti kattaus, ollakseen lihatonta ruokaa.
***paiston jälkeen vielä hetkeksi-aikaa kannattaa "pihvit" jättää lämpöiselle liedelle ja KANSI päälle.. Annoksesta tulee miellyttävämpi, jos kiekko ehtii hieman pehmentyä..
***voisihan kiekot nakata vielä vaikka ≈100°-uuniin?

Ei kommentteja: