tiistai 25. maaliskuuta 2014

Chilipapu-quiche porkkanapohjalla

...tämän muistutuksen ehdoton "juttu" on pohja: lopputuloksena oli tajuttoman herkullinen, hauskan värinen ja tekstuuriltaan täydellinen luomus!

Keväisen keltaisen-oranssi. Pehmeä, mutta suloisen murenevainen. Makuinen.. Namnamn. Nyt kun tämänvuoden kotimaisia kasviksia saadaan taas raaka-ainevalikoimaan, tätä pohjaratkaisua tulen varmasti kokkaamaan uudestaan!

***parsaa, kesäkurpitsaa, purjoa ja punasipulia?
***tomaatteja: kirsikkaa, aurinkokuivattua ja pihviä + basilikaa ja oiiveja
***jerk-chicken-piirakka: ananasta, maustepippuria, chiliä, jeeraa, nestesavua, inkivääriä ja vaikka tofua? ..tai ihan ehtaa paistettua kanasuikaletta. :)
1) 50g margariinia, desi kaurahiutaleita ja toinen Jytte-jauhoa. Yksi kananmuna. Ripaus suolaa ja leivinjauhetta.
2) Yksi suht-kookas porkkana raastimella joukkoon
3) Sekoittelua ja jauhon TAI veden lisäilyä tarvittaessa, niin että saadaan tasainen pallo. Kelmu päälle ja kylmään..

***liian kuivaa ei kannata taikinasta yrittääkkään tehdä! Muuten pohjasta tulee aivan-liian-muruinen. Gluteenittomat jauhot kun ei tohdi mitenkään pysyä yhtenä..
4) Täytteet: quiche-osa = 2 kananmunaa, kookas ruokalusikallinen ranskankermaa, tilkka Srirachaa ja ripaus pimentoa. Paprikaa suikaleiksi, kidneypapuja ja punasipulia.
5) Pohja leivinpaperille. Kaulimella tasaiseksi, hieman vuokaa suuremmaksi ympyräksi. Vuokaan. Sormilla reunat tasaisiksi ja tarpeeksi korkeiksi!
6) Täytteet kyytiin, pinnalle vielä muutama kourallinen ihan tavallista kermajuustoa..
7) 175°-uuniin, 20-30min.
..Pronto!

***pohjan kananmuna. Sitä syytän näin hyvästä lopputuloksen tuntumasta!
***kasassa-pysyvää, pehmeää, kuitenkin murumaista, todellaTODELLA makuista. Hämmentävän HYVÄN makuista! Hauska väri. :)
***quiche-paputäyte oli yllätyksetön. Pimento ja Sriracha antoi tarvittavan tujauksen!

Ei kommentteja: