..eli kahteen otteeseen uunitetut jättimöhkäleet.
Makumaailmaltaan aivan optimi lisuke grillattaville pää-osasille. Oli sitten kasvista, kanaa, kalkkunaa, kalaa taikka vaikka katajanmarjoja pääruokana, tämä on napakymppilisuke!
Tässä köökissä tälläkertaa tämä tosin oli pääruokana itsessään. namnamnamnamna.
Mikään "pikaruoka"vaihtoehto tällainen side-dish ei oikeastaan ole, mutta tekovaiheiltaan suht simppeli. Uuniin ja unohda!
1) Bataatti semmoisenaan. Mullat pois pinnasta, leivinpaperille, ritilälle ja 200°-uuniin reiluksi tunniksi
***ainakin 1h 30min!!! pikkasen jäi sisus vielä kiinteäksi..
2) Rauhallinen jäähdytys, kipale puoliksi ja lusikalla kovertaen..
***veitsi on hyvänä apuna, jos sisus on jäänyt vähän jäykäksi. Ristiviiltoja ≈ sentin syvyyteen, niin johan lähtee!
***muutama reilu lusikallinen sisusta kannattaa jättää täytettä varten! Makua, makua, makua..
***Bataatin kuori on kumman tiukka: uunituksen jälkeen se muistuttaa jäykkää sukkaa pehmoisen sisuksen ympärillä. :) Helpottaa sekä kovertamista, että kasassa pysymistä!
3) Täyte pannun kautta kyytiin! Kanttarelleja, kelta- ja punasipulia kuullotettuna, bataatin-sisusta survottuna, pieni pätkä tuoretta chiliä, kasa gouda-raastetta ja kevätsipulisilppua.
***muuna mausteena toimisi vaikkapa: BBQ? = worchester, mustapippuri, valkosipuli, timjami ja cola. Mexico? = jeeraa, oreganoa ja chilipapuja.
4) Täytteen päälle vielä muutama hyppysellinen juustoraastetta ja takaisin uuniin! n. 20min vielä!
..ja pöytään!
***Ensimmäinen uunitus jättää upeasti aikaa touhottaa kaikki muut tarjoilun osaset valmiiksi!
***Toinen uunitus sopii vaikkapa kattamiselle, asetteluille, ruokailijoiden paikalle-kutsumiselle tai tiskaamiselle.
***suoraan uunista grilliherkkujen seuraan.... nam.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti