tiistai 11. kesäkuuta 2013

Dippisuikaleet kanasta ("kananugetit")

..hankalasti otsikoitava räätti-idea.
Juu, tavallaan kananugetteja mutta ihan tietoisesti ilman useaa niille-ominaista-ominaisuutta.

Nämä eivät olleet rapeita - mielummin mmmakuisia ja pehmeitä
Nämä eivät olleet leivitetty - vain ja ainoastaan päällystetty maustetulla leivänmurulla
Ei uppopaistoa - vaan uunissa.
1) Leivänmurut lautaselle, mausteiden kera: pimentoa, cayennea, jauhettua korianterinsiementä ja parmesaania
2) Kanafileet suikaleiksi, talouspaperilla kuivaksi ja kierittely murusessa..
3) Uunipellille, riittävän väljästi ja uuniin ≈ 225°. Ensin n.5 min ylä- ja alalämmöllä, sitten 5 min kiertoilmalla ja lopuksi vielä ≈ 5 min grillivastuksen alla.. Läpikypsää, kuivunutta mutta mehevän pehmeää ja rapsakan purtavaa pinnasta..
..kastikkeen/-kastikkeiden ja muiden dippailtavien kanssa tarjolle.
Nam.

***cayenne-pimento-korianterinsiemen: aivan upea mexico-eteläamerikka-tyylinen makukombo!!
***samassa dippailussa oli eräs ehta epäonnistuma: Pellava-päällystetyt mozzarellatikut.
 ***klöntti-mozzarella lohkoiksi, pyörittely jauhossa -> kananmunassa -> pellava+leivänmuru-seoksessa. Kuumaan uuniin ja tarjolle.
***tämä olikin melko tietoisen rohkea kokeilu. Ja juu, ehkä kannatti. :)
***eipä tarvitse kokeilla uusiksi: makuyhdistelmä ei toiminut. Tekstuuri ei toiminut.

Ei kommentteja: