maanantai 24. kesäkuuta 2013

Lohiceviche

..eli maulla-graavattua normi lohta.
Ylimääräistä suolaa - ei lainkaan. Kypsyttävänä tekijänä pelkästään maku. :)
1) Limen mehu, punasipulia, tuoretta chiliä silppuna. Lohifilé pikkurillin-pään kokoisina kipaleina ja ≈ puolet tuollaisesta ravunpyrstö-purkista. Kaikki sekaisin ja yhteen kulhoon.
 2) Maustamaan vielä tuoretta korianteria, lähes kourallinen
Ruokailijoista riippuen kypsyttämisaika voi vaihdella: sushi-mpaa, elikkä kevyemmin graavikypsyttettyä kalaa = n.10 min. Läpikotaisemmin työstettyä = n.30 min.
Makujenmukaan. :)

***nam. Aivan nam.
***kala voi toki vaihdella: kirjolohi, kuha, siika, ahven.. mitä vain sattuu tarttumaan koukkuun!
***..mausteena vielä yksi murskattu valkosipulinkynsi ja pyöräytys mustaapippuria?
***pidempi kypsytysaika myös pehmentää punasipulia enemmän -> lopputulema on kokonaisuudessaan pehmoisempaa.
***HUOM!! aiemmin olen väittänyt että jos laittaa hyvän-makuista jonkin toisen hyvän-makuisen kanssa, ei voi saada kuin hyvän makuista. Tähän korjaus. Aivan upea hemlagad-saaristolaislimppu ei viihtynyt cevichen seurassa..

Ei kommentteja: