tiistai 23. huhtikuuta 2013

Braciole Siciliani con Peperonata "a modo mio"

..3. räätti em. menusta.

Pääruokana sisilialaiset liharullat. Jos raaka-aine-vaihtoehdot olisivat antaneet myöten, olisi näistä saattanut tehdä vielä pikkuriikkisen autenttisempia: ulkofileen tilalle vasikkaa..
 1) Ulkofilekimpaleesta muutamat ≈ sormen paksuiset pihvit. Vierekkäin jo valmiiksi paperille ja pakkaseen pariksi tunniksi!
2) ..hieman jäätynyttä ( = jämäkämpää), ohkasta piffiä on näin vielä helpomi ohentaa :)
3) Eli sormenpaksuiset suikaleet vielä puoliksi.. Käsiteltäessä ne kyllä sulaa ja lämpiää. Täydellistä, jatkoa ajatellen.
 4) Lihanuijalla vielä rehti litistys.. Suolaa ja pippuria ripotellen pinnalle.
 5) Sillä valin täyte: paahdettuja pinjansiemeniä, rusinoita, tuoretta chiliä, valko- ja punasipulia, korppujauhoja ja loraus hyvää oliiviöljyä
 6) Täyte teelusikalla rullalle, raastimella parmigianoa päälle ja käsityönä rullalle

 7) Vuorotellen varrastikkuihin rulla ja punasipulinsiivu. Kaksi varrastikkua, jotta kääneltäessä palaset pysyisivät varmasti paikoillaan :)
 8) Pinta ruskeaksi..
9) ..ja uuniin kypsymään ja odottamaan tarjoilua.

...namnamnamnman.
***wau. ...JjJjJIhuu! Spettacolare, esattamente autentico. Ainakin niin hyvin kuin oli mahdollista!!
***Lihan kypsyys täydellistä: riittävän - muttei missään nimessä liian - kuivaa, pehmeää, mureaa ja makuista!!!
***täyte: juuri sitä sisiliaa mitä on etsitty! Paahdetuilla pinjansiemenillä ja oliiviöljyllä saa taatusti sitä Italia-taikaa annoksiin..
***vasikan lihassa tietysti tulisi mukana vielä se oma hienoinen lisä..

Lisukkeena paprikahöytö, miunmaunmukaan.
 10) ..eli perinteisestä peperonata:sta poiketen, mukana pätkä kesäkurpitsaa. Oranssia ja punaista paprikaa, keltaista ja valkoista sipulia suikaleina..
11) Oliiviöljyä pannulle ja kylmään öljyyn sipulit!! Loput suikaleet pannuun ja kuullotusta pehmoiseiksi
12) Basilikaa, suolaa, pippuria ja loraus chiliketsuppia mausteina. Kansi päälle ja tarjoilua odottamaan..
..myös nam.
***tämän räätin opetus: valkosipuli kylmään oliiviöljyyn!!! näin maku ehtii uuttua paisto-lipidiin ja sitämyöten levitä ympäriinsä. Ehdottoman helppo ja vaikuttava niksi!
***maku mielettöman osuvasti kohdallaan: hienoinen tulisuus ja paprikoiden makeus..nam.

Ei kommentteja: