Oi, Pecan Pie. Autenttisena, rapakon takana tarjoiltuna kyseinen herkku uppoaa minuun kuin lusikka sosekeittokattilan pohjaan. Kunnon Pecan Pie on tajuttoman hyvää. Kaikki täydellisen suupalan nyanssit samssa lusikallisessa: rapeutta, makeutta, suolaisuutta, pehmeää, lämmintä, purtavaa, kaikkea..
Raaka-versio samankaltaisesta. Täydellistä herkkuhetkeä toivoen!
1) Pohjan ainekset sekaisin! Blenderiin ensin taatelit, ilman kiveä.
***tässä hieman kuivemman oloisia kipaleita, yht. 12kpl. Muhkeampia ja mehukkaampia (niitä mitä Suomessa kaupasta saa, irtonaisina) riittää varmaan n. 8
2) Taateli-massa pois. Pähkinät seuraavaksi. Kourallinen saksan-, hassel- ja pekaanipähkinöitä.
3) Ripaus suolaa ja loraus juoksevaa hunajaa kulhoon. Pohjan ainekset ja ripaus kanelia mausteeksi. Sekaisin!
***Kookosjauholla tai vedellä voi kosteutta pelata paremmin kohdalleen. Lisää jompaa-kumpaa tarvittaessa...
4) Täyte: n. 1,5dl 6-24h-liotettuja cashewpähkinöitä, kookosöljyä, vanilijasokeria ja vaahterasiirappia, suolaa, ruokalusikallinen kaakaojauhetta. Myös tietysti muutamat pekaanipähkinät, hienona rouheena.
Täyte pohjan päälle, jääkaappiin muutamaksi tunniksi tiivistymään ja kiinteytymään!
***kalpea esimerkki alkuperäisestä Pecan Piesta.
***mausteista puuttui tilkkanen rommia ja muskottipähkinä. Eipä ihme että lopputuloksen maku muistutti jotain aivan muuta.
***..oikeastaan pelkästään kookosta. :S
***täytteen tekstuuria voi muokkailla kohdalleen (ja kannattaakin) lisäilemällä tilkkasen vaikkapa kauramaitoa tai normi-maitoa. Tietty näin tekemällä katoaa raakakakun periaate, mutta mehevämpi lopputulos on todennäköisempi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti