Makumatkassa toki voisi olla vielä enemmänkin Afrikkaa, nyt riitti maustaa vain lihapiffit etelän lämmöllä.
***P.s. gluteenittomiin sämpylöihin teelusikallinen psylliumia/1dl nestettä. Huipputulos on kirjaimellisesti käsinkosketeltavissa.
Lihatiskiltä löytyi tarjous karitsanjauhelihasta, joka olisi ollut väärin jättää hyödyntämättä!
1) Maustekombo kulhoon: loraus soijakastiketta, tilkkanen chiliketsuppia, Muscovadosokeria, Pimentoa, kanelia, mustaapippuria, oreganoa, jeeraa ja valkosipulinkynsi.
2) Jauhettua naudanpaistia ja karitsaa. Mausteeseen -> huolella sekaisin -> huoneenlämpöön marinoitumaan ja paistoa odottamaan..
***karitsaa olisi voinut olla vaikka 1:1 naudanlihaan verrattuna. Lampaan-maku on sen verran mietoa vielä..
***Mausteeseen a) lisää volyymiä, b) lisää tehoa ja c) lisää nyansseja. Toisinsanoen:
- enemmän mausteseosta eli lisää kaikkia osasia
- enemmän potkua: lisää pimentoa, ehkä tilkka punaviiniä?
- enemmän makumatkan monipuolisuutta: kardemummaa? muskottia? neilikkaa? banaania?
Perinteinen kokamisjärjestys, alhaalta ylöspäin: sämpylä, sipulisetti, piffi, juusto, rehut, soosi, sämpylä.
***ai että, ja millainen SÄMPYLÄ! Psylliumille iso kiitos. Ja tietty foliorinkula-muotille.
***Liharuoat - riittävän harvoin tarjoiltuina - ovat kyllä herkullista vaihtelua :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti