..Cornbread
Mahtavan herkullinen jenkkilisuke. Saattaa olla, että alkuperä voisi olla vaikkapa Meksikossa, mutta useammin olen törmännyt tällaiseen jonkun cowboy-chilin lisukkeena.
Oli miten oli - tästä tulee ehdottomasti tämän köökin uusi lisäkevaihtoehto. Riisin, perunan ja pastan kilpailijaksi!
namnamnamnamnamn....
Yksinkertaisuus ennen kaikkea!
***Sopii valmistettavaksi joka paikassa, jossa blenderi/sauvasekoitin ja uuni!
***..ehkä myös valurautapadassa ja grillissä?
1) Pakastemaissia sulatettuna blenderiin. Reilu ripaus suolaa ja runsas loraus öljyä mukaan.
2) Surisemaan sileäksi soseeksi
***lopputuloksen makuvaikutusmahdollisuus no.1 = pakaste- vai tuoretta maissia? ..mahdollisesti herkkua voisi saada, jos esikeitettyä maissia pikkasen grillaisi pinnasta, sitten soseuttaisi?
***lopputuloksen makuvaikutusmahdollisuus no.2 = rasvan tyyppi? Rypsi-, oliivi-, auringonkukkaöljy jne..?
***suolaksi MERIsuolaa. Ei mitään pansuola-tms.-hölynpölyä.
3) Sose kulhoon. Mukaan yksi-yhteen-suhteessa jauhoa, teelusikallinen ruokasoodaa ja yksi kananmuna.
4) Tasaiseksi taikinaksi
***Yksi kananmuna per 100 tai 200 g jauhoa/maissia. -> lopputuloksen koostumuksessa hienoinen ero
***mahdollisesti mukaan pilkottua jalapenoa? ...cheddaria? ..mustapippuria? ..keltasipulisilppua?
***jauhona mitä tahansa. Gluteenittomuus hyvinkin mahdollisuus! Tässä esimerkkinä :) Vehnäjauholla tulisi ehkä tiiviimpää ja ilmavampaa, kun sitko sitoisi enemmän.
5) Taikina hyvinvoideltuun uunivuokaan
6) 150-175°-uuniin, noin 45min.
..t.s. kunnes pinta kunnolla rapea ja ruskistunut.
***Muutamat viimeiset minuutit voi ja kannattaa pitää kiertoilmaa päällä, jotta ylimäärä kosteus haihtuu. Näin ripaus lisää rapeutta!
Lisukkeena. Tässä linssi- & bataatticurryn kanssa.
Todella hyvää. Jännä, mielenkiintoinen uusi tulokas.
Tervetuloa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti