sunnuntai 10. elokuuta 2014

Alppimaisemien makuja

Loma.
Sillointällöin, sopivissa määrin - pakollista, tärkeää ja täydellistä. :)

Lyhyt reissu tehtiin Saapasmaan pohjoisosiin. Kiipelemään mäkiä ja kokkaamaan paikallisia herkkuja! Köökin tarvikevalikoima rajoitti räätti-ideoita hiukkasen. Mausteiden täydellinen puuttuminen antoi kaiken kunnian itse raaka-aineille.
Upeaa.
Risotto verde con gli spinaci
***eli valkoinen risotto muutamin muokkauksin: parmesaanin tilalle kovaa, paikallista Trentingranaa. Sipulina makea, valkoinen salaattisipuli.
***vastaleivottua, tuoretta ciabattaa kylkeen ja nauttimaan...
***namnamanm....
 Polenta con fungi misti
***..eli paistettua polentaa ja metsäsieni-voipapu-sipuli-paistosta.
***punainen soosi on tomaattikastike arrabbiata, t.s. tilkka '"hapoketta" (..etikkaa, valkkaria, sitruunamehua tms.) ja rittävästi, EI liikaa, chiliä.
***Polenta tarttisi aina keittää riittävän kiinteäksi puuroksi ja antaa jäähtyä tarpeeksi pitkään, ennen paloiksi-leikkaamista ja paistamista. :)
Risotto rosso con formaggio al pepe
***..eli valkoinen risotto johon muutama tuore tomaatti pilkottuna, loraus paseerattua tomaattia ja tilkka ketsuppia.
***päälle paistettua mustapippuri-goudaa.

E.m. tekeleistä huomaa äärimmäisen käytännön läheisesti HYVIEN RAAKA-AINEIDEN tärkeyden herkullisessa ruoanlaitossa. Loistavat lähtökohdat vievät itsestään kohti täydellistä lopputulosta.

Food is as good as its ingredients.
Nuf said.

Ei kommentteja: