torstai 5. kesäkuuta 2014

Grillipizza

..hui että.
Lähiaikoina on sekä köökki, että kaupunkimaisemat vaihtuneet. Uusia tuulia uusissa maisemissa! :)
Ruuanlaitto onneksi ei muutu, vaikka köökki muuttuu. Nykyinen on kohtalaisen ruoka-tunnelmointi-ystävällinen. Eiköhän tänäkin kesänä jotain jännää saada aikaan...?

Yksi ainakin.. Tällainen, mökillä tosin, missä käytössä oli kaasugrilli. Oli miten oli. Uutta ja jännää minulle! (vaikka plätty grillissä on jo "vanha juttu" :)

1) Ensivaiheissa ei mitään uutta: plättytaikina kohoamaan niin kuin aina ennenkin.

***tässä 1dl vettä, teelusikallinen kuivahiivaa, ripaus merisuolaa, toinen sokeria ja vajaat-3dl jauhoa.
***kohotusaika on kaikki-kaikessa. Sillä saa ihmeitä aikaan maun kannalta!
2) Kohotettu taikinapallo työpöydälle. Ilmakuplat kunnolla pois!
3) Folioarkki kuumaan grilliin ja taikinalätyskä kyytiin!

***VAIN toisen reunan kaasupoltin päällä -> lämpö "epäsuorasti"

4) Kansi kiinni..
5) ..noin 7 min kuluttua taikina alkaa jo kuivahtaa pinnasta ja kypsyä pohjalta..
6) ..Folioarkki pois grillistä. Täytteet kyytiin!
7) ..takaisin grillin lämpöön. Noin 5-10min kypsennystä...

***helppo arvoida juuston sulamisasteesta ja pinnan väristä
***huom! grilliplätty ei ruskistu pinnasta niin kuin uunissa, mutta juusto sulaa sitäkin tasaisemmin.. :)
..sitten kun siltä tuntuu, on luomus valmis!
Ai että mitä namia. Kunnin kiviuuni-tyylinen, rapea ja purtava pohja. Kuin kotona Itaaaaliassa.

***tämä reissu toistetaan uudestaan! Aivan varmasti.
***tämän kesän kodin parvekkeella lymyää sähkögrilli... Ehkä silläkin saisi samankaltaista aikaan...?

Ei kommentteja: