..hui että.
Lähiaikoina on sekä köökki, että kaupunkimaisemat vaihtuneet. Uusia tuulia uusissa maisemissa! :)
Ruuanlaitto onneksi ei muutu, vaikka köökki muuttuu. Nykyinen on kohtalaisen ruoka-tunnelmointi-ystävällinen. Eiköhän tänäkin kesänä jotain jännää saada aikaan...?
Yksi ainakin.. Tällainen, mökillä tosin, missä käytössä oli kaasugrilli. Oli miten oli. Uutta ja jännää minulle! (vaikka plätty grillissä on jo "vanha juttu" :)
1) Ensivaiheissa ei mitään uutta: plättytaikina kohoamaan niin kuin aina ennenkin.
***tässä 1dl vettä, teelusikallinen kuivahiivaa, ripaus merisuolaa, toinen sokeria ja vajaat-3dl jauhoa.
***kohotusaika on kaikki-kaikessa. Sillä saa ihmeitä aikaan maun kannalta!
2) Kohotettu taikinapallo työpöydälle. Ilmakuplat kunnolla pois!
3) Folioarkki kuumaan grilliin ja taikinalätyskä kyytiin!
***VAIN toisen reunan kaasupoltin päällä -> lämpö "epäsuorasti"
4) Kansi kiinni..
5) ..noin 7 min kuluttua taikina alkaa jo kuivahtaa pinnasta ja kypsyä pohjalta..
6) ..Folioarkki pois grillistä. Täytteet kyytiin!
7) ..takaisin grillin lämpöön. Noin 5-10min kypsennystä...
***helppo arvoida juuston sulamisasteesta ja pinnan väristä
***huom! grilliplätty ei ruskistu pinnasta niin kuin uunissa, mutta juusto sulaa sitäkin tasaisemmin.. :)
..sitten kun siltä tuntuu, on luomus valmis!
Ai että mitä namia. Kunnin kiviuuni-tyylinen, rapea ja purtava pohja. Kuin kotona Itaaaaliassa.
***tämä reissu toistetaan uudestaan! Aivan varmasti.
***tämän kesän kodin parvekkeella lymyää sähkögrilli... Ehkä silläkin saisi samankaltaista aikaan...?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti