Helpolla, muokkailtavalla ja aikaa-muulle säästävällä tavalla! :)
Kaikkea muuta grillattavaa voi tunnelmoida siinä sivussa..
Varsinainen "ohje"/"resepti" tämä ei ole..Kunhan muistiinapano eräästä toteutuskeinosta, mikä mahdollistaa vapaat kädet muun tarjoilun miettimiseen!!
1) Nyrkin-kokoinen pottu per ruokailija. Pesulle ja puoliksi!
2) noin A3-kokoinen folioarkki pöydälle..
3) Sipulisilppua pohjalle. Perunanpuolikkaat kyytiin. Loraus oliiviöljyä, mustapippuria, ripaus suolaa ja chiliä.
4) Folioarkki TAITELLEN, EI RYPISTÄEN, kiinni. Lopputulosta voi käsissä hieman puristaa kasaan.
***potun koko riippuu toki ruokailijan koosta ja nälän tasosta :)
***Sipulisilppuna tässä pelkkää punasipulia. Toisen ehdin jo tehdä, missä käytin keltaista ja kevät.. Sipuli on suurensuurta hetkkua, joten sitä kannattaa silputa kunnolla ja ripotella joka puolelle!
***maustaminen riippuu pääosan esittäjästä...
-- Mukaan voisi ajatella tuoreita yrttejä, esim. kalalle...?
-- Curryä, muutama ohut siivu limeä ja tuoretta chiliä, intia/thai..?
-- Pieni loraus punkkua, sinappia ja rosmariinia, grillatulle lampaalle..?
5) Nyytit grilliin. Muutamaan otteeseen voi käännellä..kunhan tulee kummaltakin puolelta, riittävän pitkään paisteltua!
***n.10 min per puoli - eli tot. 20 min grillillä huomattu hyväksi, sellaiselle melkein-nyrkin kokoiselle mukulalle.
..Parempi foto lopputuloksesta olisi ollut suotava. Pahoittelut..
Kuitenkin - nam. Nyytti tarjoilun kyytiin, auki ja kimppuun!
***yksinkertaista herkkua
***Kypsyysaste juuri sopiva. Pehmeä, ei liian muusia, juuri sopivasti haarukoitavissa nyytistä!
Kaiken muun grillillä valmistettavan tunnelmointi on kuitenkin se "juttu".. Tämän takiahan sitä tekee mieli mennä kuumalla säällä hohkaavan pätsin äärelle!!
*** huom! alalaidassa vasemmalla grillattuja jäävuorisalaatinlohkoja! Koittakaapas :) tilkka oliiviöljyä sormella "maalaten" joka puolelle ja pari minuuttia ritilä-lämpöä per puoli...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti