Joulu. :) wau. Ruokatunnelmointi pääsee harvoin yhtä vahvasti esille.. Osaa kokkailuista värittää pinttyneet perinteet, osassa uusia kokeiluja kaivataan ja toivotaan. Kaikenlaista ruuanlaittoa.. Voi jospa ihmisellä ois joulu ainainen :)
Lihapullat löytyvät aina sillointällöin joulupöydän tarjonnasta..
1) Jauheliha kulhoon lämpenemään, pehmenemään ja odottamaan maustetta
2) Kurpitsansiemenet kuivalle pannulle paahtumaan
***voisihan ihan kokonaiset siemenetkin paahtaa.. Sain idean liian touhotus-innoissani ja hosuin työjärjestystä :)
4) Mausteet ja yksi kananmuna lihan sekaan, huolellinen sekoitus, hetki aikaa ( ≈ 15-30 min) mauille tasaantua..
5) Pyörittely (RIITTÄVÄN PIENIKSI) palleroiksi, pellille ja uuniin.. 225°, ≈ 10-15 min
..joulupöydän ylitarjonnan jatkeeksi. Nam.
***mielenkiintoinen mutka perus pulliin: maussa tavallaan vähän itämaista otetta, hentoa tulisuutta ja mausteisuutta. Kurpitsansiemenillä hurjasti lisää rotevuutta kokonaisuuteen.
***..tilkkanen lisää potkua olisi saanut olla. Lisänä tuoretta chiliä hienona hakkeena? ..tabascoa? ..Srirachaa? ..chilijauhetta?
***..tilkkanen lisää potkua olisi saanut olla. Lisänä tuoretta chiliä hienona hakkeena? ..tabascoa? ..Srirachaa? ..chilijauhetta?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti