..eli rehuruokareissu kauas itään. Japaniin saakka.
Tätä täytyy muistaa lykätä uudelleen joskus lautaselle. Todella todella värikkäästi itämaan makua, tuntua, tekstuuria, ulkonäköä ja kaikkea :)
Sushi ruokana yksinään ei välttämättä tietenkään tartte salaattia seurakseen. Tarpeeksi tunnelmoituja rullia, niin fiilistelykapasiteetty tulee nopeasti täyteen.. Nyt kuitenkin oli tiedossa aikalailla ennalta-arvattavia palasia, joten jotain väriä lautaselle vielä tahdottiin..
1) Kastike ensin tekeytymään: Sakea, soijaa, Srirachaa, sitruunamehua, oliiviöljyä, sitruunaruohotahnaa, tuoretta minttua, nokare Muscovadosokeria ja paahdettuja seesaminsiemeniä
***napakymppi-Aasiamaku. Jännää makeutta, pieni polte, hento hapokkuus..
***öljynä mietin ensin seesaminsiemenöljyä, mutta aattelin että se ehkä dominoi liikaa..?
***sitruunan tilalla lime toimisi varmaan paremmin..
2) Kasvikset speedpeeler:illä (ja veitsellä) suikaleiksi! Porkkanaa, paprikaa, purjoa ja paksoita
3) Kastike kyytiin, käsillä rauhallisesti nostellen ja pyöritellen.. Hetki aikaa marinoitua ja tarjolle!
***paksoi = bok choy = pinaattikiinankaali, eli naurettavan kallis vaihtoehto perus kiinankaalille. Maku on identtinen. Miunmaunmukaan.
..suikaloituna salaatti sopii hienosti puikoilla syötäväksi!
Sushirullat, soija ja wasabi valmiiksi ja kimppuun!
***rehuna salaatissa olisi voinut olla vielä jotain "makeaa".. Ohuena suikaleena melonia?
***pinaattia..nam. Tuoretta pehmoista pinaattia. Ja ehkä vielä jokin yrtti? Thaibasilikaa, korianteria..?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti