..joka maailman ikisessä suklaakirjassa otsikolla "Miljonäärin murotaikinaneliöt" tms.
Suklaata, toffeeta (paksuksi keitettyä kinuskia) ja toodella muruista murotaikinaa.
En tiedä mistä suklaakirjojen otsikko juontaa juurensa.. kieltämättä aika hauska. Niinkö tosiaan, että miljonäärit mättää ainoastaan tuhteja, valtavan makeita ja rasvaisia herkkuja naamariinsa? hihi... Ymmärtääkseni voi olla vaikka multi-tsiljar-tsööri ja silti elää maltillisesti sekä terveellisesti. :) Ehkä oon väärässä, en tiiä.
..kuvassa lähes kaikki tarvittavat raaka-aineet. Lisäksi vain tavallista sokeria ja vehnäjauhoa :)
1) Murotaikina ensiksi: 200g huoneenlämpöistä margariinia, 2 rkl fariinisokeria, 1 rkl kylmää kraanavettä ja 5-6dl jauhoja. Kulhoon ja "nyppien" muruksi!
***helpoimmin sujuu vatkaimella, hitaimmilla nopeuksilla.
***margariinin sijaan ehta öky-pullea rahamies käyttäisi tietysti kovaa voita.
2) Muru leivinpaperoidulle pellille taputellen tasaiseksi..
3) 200°-uunin alatasolle, ≈ 20min. Kunnes pinta alkaa saamaan selvää kullanruskeaa väriä..
***haarukalla voisi pariin kohtaan muistaa pistellä koloja. Muuten tämäkin pohja kumma kyllä pullistuu..
4) Odotellessa toffee tekeytymään: 50g voita ja kondensoitu maitopurkki kattilaan. Puolisen desiä sokeria varmistamaan yliampuvan makeuden.
5) Puulastalla sekoitellen rauhallista keittämistä niin pitkään, että tekstuuri kiinteytyy..
***yllättävänkin pitkään siis: 20-30min, jos liettä ei hehkuta aivan täysillä.
6) Muropohjan päälle toffee..
***huom!!! Tämän kehoitan tekemään vielä silloin kun toffeemassa on lämpöisenä. Jäähtyessään se jämähtää, eikä enää tottele kokoin käsittelyä yhtä lempeästi.. :)
7) Suklaan sulatus vesihauteessa ja levittely HUOLELLA JÄÄHDYTETYN toffeen päälle..
***jos toffee on vielä pehmeää, kerrokset sekoittuvat, eikä lopputulema ole ihan sama :)
Suklaan jäähtymisen/kovettumisen jälkeen neliöiksi ja tarjolle!
***namnam: dollarin logot silmissä popsimaan!
***...todella TODELLA makeita, tuhteja ta tanakoita. Helpottavat makeanhimoon hetkessä ja täyttävät tulevien viikkojen kalorientarpeen jo ensi murusilla!
***pohjassa tai pinnalla voisi olla vielä vaikkapa hasselpähkinämurua tai mantelirouhetta...?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti