..a.k.a. silakkaburgeri :)
Hassua että nyt vasta tuli tehtyä tästä kokonainen hamppari-annos. Jotenkin en ole osannut käsittää, että silakkapihvihän on ihan luonnostaan valmis kalapurilaisen osio!
..ja muuten huippuhyvä sellainen.
1) Kahdeksan silakkasuikaletta, nahkapuoli alaspäin työpöydälle. Suolaa ja pippuria pintaan. Neljän suikaleen päälle nokare ruohosipuli-tuorejuustoa, veitsellä levittäen..
2) Palaset päällekkäin, pehmeästi painellen..
3) Jauhotusosioon lisäsin muutaman huhmareessa murskatun ruissipsin! Hieman lisää makua ja tekstuuria..
4) Pinnasta kunnolla ruskeaksi..
..ja ruisburkerin kyytiin. Sipulisetti oli perus Dijon/SweetChili, juustona toimi gouda.
***huomioita vaiheittain:
***makua, MAKUA voisi saada silakkapihviin tyylikkäämminkin. Ruohosipulituorejuuston tilalla chili/paprika? ..mustapippuri? ..sieni/sipuli? Pinnalle voisi ripotella jotain makuisempaa maustetta
***eräs teksti kehoitti voitelemaan silakkapiffit vielä kananmunalla ENNEN jauhottamista.. näin varmaan saiai paneerauksesta tuhdimman..?
***pannulla-paistamisen jälkeen piffit olisi hyvä nostaa 100°-uuniin, odottamaan, kuivumaan ja kypsymään..
-------------------------
Silkkapiffien "toinen tuleminen":
1) itsenäprättyä maustevoita: margariinia, suolaa, ripaus sokeria, chilihiutaleita ja valkosipulijauhetta
2) kalapalat paperille, talouspaperilla kuiviksi
3) kananmuna erotellen kulhoihin..
4) maustevoi väliin..
5) pullasudilla keltuaista joka puolelle. Myös sisäpuolelle, ennen päällekkäin asettelemista.
6) ruisjauhoissa pyörittely..
7) ja kuumalla pannulla pinta rapeaksi
***eräässä reseptissä ehdotettiin tätä keltuais-kikkaa. Sanoivat, että tulisi taatummin rapsakkaa ja pysyisi paremmin "kasassa"..
***noh.. miunmaunmukkaan ei niin merkittävää eroa. Yhdessä-pysyminen oli ehkä juu tiukempaa, mutta pinnan rapeus ei kyllä tällä niksillä vielä muuttunut täydelliseksi..
***maustevoi oli huippunam. Vielä ehkä jotain tuoretta: hienoa punasipulisilppua tai tuoretta chiliä...
***uusia koitoksia tehtävä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti