2) Merisuolattuun veteen porisemaan. Keittoaika on annoksen tärkein osa: max. 4min!
3) Keittovesi syrjään ja perään loraus käsilämmintä, jotta pehmeneminen pysähtyy.. Lämpimän kattilan voi vielä laittaa lieden-kulmalle, tarjoilua odottamaan, jotta "pasta" pysyy lämpimänä..
***keittoaika yli 4min - tuloksena on ällöpehmeää porkkana-muusia, joka kannattaa ennemmin tarjoilla ERI otsikolla ja lusikalla syötävänä..
4) Keittämistä ennen kannattaa jo valmistella jotain "päälle pantavaa" (soosi tms.)..
Tässä paistettu ≈ puolikas punasipuli, ohkasina suikaleina ja muutama viipaloitu kirsikkatomaatti.. Mausteina valkosipulia, chiliä ja paistorasvana oliiviöljyä. Ah, che bella Italia..Ancora piu bella la Sicilia..
Porkkanapasta kulhoon, päälle loput rehut. Ripaus vastaraastettua parmesaania ja muutama tuore basilikanlehti.
A tavola!
***nam..
***Porkkanan tilalle toimii yhtähyvin miltein mikä-vaan, minkä tekstuuri pysyy tarpeeksi tiukkana lyhyen keittämisen jälkeen: palsternakka, kesäkurpitsan uloimmat osat, bataatti (kuulemma)..
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti