keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Papuburgeri

..jatkoa vegepurilaiskoitoksiin.
Papuja. Tajuttoman hyviä ja mielettömän monikäyttöisiä möhkäleitä, eikös vain? Salaatteihin, kastikkeisiin, lisukkeisiin, massoihin, muuseihin, levitteisiin...minne vain.

Hamburgeriin? Toki.
 1) Ensialkuun kuivalle pannulle kvinoaa ja ruokalusikallinen seesaminsiemeniä paahtumaan. Valmiita, kun kvinoa alkaa kevyesti poksahdella (vähän pop-corn tyyliin) ja pinta muuttuu kellertävän ruskeaksi
 2) Blenderiin ainesosaset: papuja ≈ reilu 1dl per piffi, loraus Srirachaa, maapähkinävoita ja jäähdytetyt kvinoat ja seesamit. Ripaus suolaa, jeeraa, mustapippuria, soijaa ja korianteria mausteikai!
3) Massa surisemaan tasaisemmaksi..
 4) Vegepihvien ehdottomasti upein ominaisuus on niiden kokki-ystävällinen muovautuvuus. Massan voi lusikoida kaikessa rauhassa kuumalle, rypsiöljytylle pannulle. Vasta kun kaikki tavara on pannulla, voi siirtyä vedellä kostutetuilla työkaluilla muotoilemaan täydellisiä piffejä..

***pina ehtii odotellessa jo alkaa ruskistua, mutta se ei haittaa. Lopputulemana on houkuttelevan tasaisen värinen tuotos!

5) Pannulta uuniin, 100° noin 10 min, tarjoilua odottelemaan...
6) Pinnalle voi ennen uunitusta lykätä vielä burgerin juustoviipaleet... ne sulavat pehmeiksi juuri ennen lautastamista..
Allora, pronto! A tavola!

***kidney-, musta-, borlotti-, voi-, härkä-....veikkaisin että mikä tahansa papu sopii tällaiseen. Toki muu makumaailma pitää rakentaa sitten käytetyn ympärille.
***jokin tiiviimmin-yhteen-nitova tekijä tähän vielä tarvittaisiin. Kovinkaan kovakouraista käsittelyä e.m. pihvit eivät kestä..
***ripaus Maizenaa? ..vehnäjauhoa? ..hifisteöijöiden toisinaan käyttämää gluteenijauhoa? ..se raastettu peruna? ..kananmuna olisi varma vaihtoehto..

Ei kommentteja: