tiistai 15. lokakuuta 2013

Aura-uunilohi

...mielestäni kohtalainen esimerkki supisuomalaisesta ruokakulttuurista: Nopeasti, vähillä työvaiheilla ja helposti saatavista raaka-aineista.
Höh - sanon minä.

Hyvää tästä tuli, mutta kyllä oli itse "ruuanlaitto" tylsää ja harmaata.. Onneksi tätä kehnoa taantumusta on jo ehtinyt seurata useat üüberjännät koitokset. Niistä muistiinpanot pikapuoliin!
 1) Sipulisetti ensin: punaista, keltaista ja valkoista sipulia rypsiöljyyn kuullottumaan. Pintaan mustapippuria, suolaa, loraus soijaa ja nokare dijon-sinappia. Teelusikallinen sokeria vielä ripotellen ympäriinsä. Loraus vettä pataan, hiljaista hauduttelua, kunnes karamellisoituneet hieman..
2) Sipulit vuoanpohjalle, päälle kala. Lohiviipaleet ensin sitruunamehussa ja oliiviöljyssä pyöritellen, päälle suolaa ja pippuria. Pinnalle muutama kokkare Auraa..
3) 200°-uuniin, 10 min.

..sillävälin salaatti sekaisin ja saaristolaislimppua viipaleeksi.
Luomus lautasella ja pöytään.

***kuva kertoo kaiken: ulkonäkö ei juurikaan edes muuttunut kypsentämisen aikana. Maut olivat kaikki juuri niinkuin saattaisi kuvitella.
***Twistien lukumäärällä ei uunilohiannoksessa ole rajaa. Mielikuvituksen pitää antaa jyllätä!! :)

Ei kommentteja: