..lopulta pizzan täytteenä, mutta helposti tämä olisi kääntynyt vaikka pastakastikkeeksi!
Loppukevään tenttiressi latistaa ajatusmaailmaa niin ettei köökissäkään jaksa kummosia kokoaikaa keksiä.. Pienen tärkeän rentoutumisen, fiilistely- ja tunnelmointihetken ruuanlaitto onneksi tuo kuitenkin päivään.
Turkki-makua jauhelihaan tälläkertaa.
Aiaiai. Syytän tenttiressiä, kun liha EI ole jauhettu itse. Kaupan pakettijauhelihaa ei tulisi hyötykäyttää.. :)
1) Chili-oliiviöljyä ja valkosipulinkynsi silputtuna pannun pohjalle...
2) Morttelissa makumaailma sekaisin: neilikkaa, turkkilaista chiliä, kardemummaa, sumaccia, suolaa, mustapippuria
3) Puolikkaat puna- ja keltasipulit, sekä pätkä purjoa kuullottumaan maustettuun öljyyn, ihan pikaisesti vain pehmoisiksi. Ei kummompaa ruskistuksen tarvetta
4) Huoneenlämpöinen jauheliha perään paistumaan!
***tässä kohtaa kannattaa rauhoittua!
***Suomalaiskansalliseen, mittättömään-kulinaari-tunnelmointi-tyyliin, jauheliha jätettäisiin juuri ja juuri harmaaksi..höyrytetyksi, käsilämpöiseksi mömmöksi. EI NÄIN!!
***rauhassa aikaa lihalle paistua KUNNOLLA ruskeaksi. Kokoaikaa ei tarvitse olla veivaamassa...
5) Mausteet - jossain paistamisen vaiheessa - kyytiin
***reilu loraus vielä hunajaa..
***..ja pieni tilkka soijaa (jos suolaisuus-tasapaino sitä vaatii!)
Loppumetreillä vielä hintelä tilkka kuohukermaa..kokonaisuutta "juoksettamaan"
***jäähdyttely, ja seuraavana päivänä plätyn täytteeksi...
***..joka lopuiltaan oli: jännä, TODELLA makuinen, ja herkullinen, mutta ei ehkä niin pizzanpäälliseksi soveltuvaa... Enemmän vaikka basmatiriisin mukaan? ..paistettujen perunoiden kera? ...sloppy-joe hamppariin?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti