..eli grillinkäyttöä varsin vapaalla kädellä.
Huom! Tässä varsin "avoin", yhdenlainen esimerkki Jambalayan kokonaisuudesta. Joka-kohdassa voi / saa / pitää mennä oman maun mukaan!
1) Muurinpohjapannu (***tai ISO parila tms.) käyttövalmiiksi. Lämpö päälle: joko nuotio, hiilikasa, pallo- tai kaasugrilli
2) Grillattavien esivalmistelut!
***Jambalayan "juttu" on lihan, kasvisten ja makean hedelmän muodostama kolmio. Kaikki muu olkoon kokista kiinni!
3) Tässä: muutama kanan rintafile peukun kokoisina palasina, muutama tulisesti maustettu nakkimakkara, paprikaa kolikon-kokoisina kipaleina, sipuleja: punaista, keltaista ja valkoista suikaloituna, porkkanaa "julienne". kidneypapuja, herkkusieniä ja ananasta
***makutunnelmointua sen mukaan miltä tuntuu:
- kanojen pintaan jokin rub-mauste? (cayenne-muscovado-chiliketsuppi esim..?)
- kasviksille mausteöljy? (kulhoon loraus rypsiöljyä, timjamia, merisuolaa, mustapippuria ja hunajaa? ..taikka öljy, soija, chili, lime, inkivääri? ..taikka öljy, loraus olutta, chiliä, paprikaa ja mustapippuria..
4) ..levy liekin päälle. Rasvana oliiviöljy, Culinesse, rypsiöljy, voi...mitä vain :)
5) Grillaus vaiheittain: pisimpään lämpöä vaativat ensiksi, nopeammat myöhemmin!
***Valmiita osasia voi aina siirtää levyn reunalle, vähän viileämpään osaan. Kaikki kuiteskin on tarkoitus sotkea sekaisin lopuksi!!
Valmiina tarjolle iso keko grillattua herkkua. Kastikkeeksi jonkinlainen ei-liian-voimakkana makuinen, kylmä kermaviili-turkkijugge-tyylinen sekoitelma. Aseet kouraan ja kimppuun!!
***namnamnamn....Jambalaya = yksi esimerkki grillin todella OIKEASTA käyttötavasta.
***kanan tilalla mikä tahansa muu liha!
***..hintusti vielä "autenttisempaa" jambalayaa saa, jos viime hetkellä käyttää pannulla jotain merenelävää: simpukoita, katkarapuja, mustekalaa jne.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti