tiistai 21. toukokuuta 2013

Chorizo-palvi-Burgeri

...ai että. :)
Koulutouhut (hetkeksi ainakin) takanapäin ja reilu viikko vapaata-aikaa. wwwwUUHUUU!! Aikaa oikeasti miettiä mitä jännää ja miten sitä köökissä touhottaakaan...hihihih.

Onko parempaa keinoa aloitella kesälomaa kuin kunnon burgeri? 
***on vaikka kuinka, mutta tästä nyt tuli vaan niin hyvä. Nam!!!


muutama pointti muistiin..
***sämpylänä: kotikutoinen hunaja-kaura-graham. Muutama niksi perinteisen hampparisämpylän kuohkeuden ja ilmavuuden aikaansaamiseksi
- sekä hiivaa ETTÄ leivinjauhetta taikinaan
- nesteenä vesi, vain tilkka maitoa
- hiivalle reilusti "evästä": hunajaa/sokeria/siirappia ruokalusikalla mielummin kuin teelusikalla..
- tarpeeksi jauhoja jo alustamisvaiheessa taikinaan
- rauhallinen ja pitkä kohotus: ensin alustamisen jälkeen ja uudestaan sämpylöiksi-muotoilun jälkeen!
- rauhallinen ja riittävän kuuma uunitus. Keskitasolla!

***piffi: ITSE-jauhettuun lihaan (sisä- tai paahtopaisti!!!) makua: chorizoa ja palvikinkkuriekaleita!! Aivan mahtava bbq-tyylinen savuisuus ja reipas cowboy tulisuus. Ehtaa liharuoka-otetta!!!
***juustona raclettea, Dijon-sipulisetti ja cheddar-cayenne levite majoneesin tilalla...

nam. Ei muuta.

Ei kommentteja: