..eli räätti joka on upea jo ostettaessa! T.s. niin hurjanhelppo ja suoraviivainen ettei tätä oikeastaan voi edes kokkailuksi kutsua.
Uunilohi, tyylillä tai toisella, on lähes itsestäänselvästi hyvää. Helpot mausteet tai täytteet päälle ja uuniin 150°-200°, 5-20 min, vähän riippuen kuinka kuivaa/kypsää/pehmeää halutaan..
Hankalinta kokille on hillitä itseään, ettei täyttettä/makua ymppää liikaa.. Lohen ilmiömäinen perusmaku ja -tekstuuri ei saa kärsiä! :)
1) Fileeseen muutama pitkittäinen viilto. Suolaa, pippuria, oliiviöljyä ja sitruunamehua päälle. Nokare tuorejuustoa ja sipulisilppua -> 200°-uuniin, 12min.
2) Viimeisillä minuuteilla vielä muutama ohuenohut kesäkurpitsanviipale mukaan maustumaan ja pehmenemään..
3) Skärgårdslimpania kouraan, salaattia samalle lautaselle ja måltid!
***tuorejuusto oli valkosipulilla, ruohosipulilla ja oreganolla maustettuna
***sipuleina shalottia, keltaista ja punaista :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti