torstai 17. tammikuuta 2013

Mini-valkosuklaamuffinit

..joiden päällä muutama mustikka.
:) Aikaisemmista mustikka-valkosuklaamuffineista on tullut hienoisesti epämiellyttävän näköisiä. Palautteen mukaan ainakin.
Henk.koht. olen ehdottomasti sitä mieltä että mustikoita kuuluu survoa reilusti jo taikinaan, ENNEN muffinivuokaan nostelua. Sitten vielä päälle ja pinnalle lisää mustikoita..jne. Näin otsikon mukainen mustikka-osuus saa oikeanlaista huomiota. Muuten ne jäävät vain valkoisiksi, valkosuklaan makuisiksi, höttöisiksi pallukoiksi, jossa pinnalla muutama violetinsininen möhkylä.

Nyt näin. Otsikossa ei mustikkaa lainkaan!
1) Yhden-munan-muffinitaikina: 1 kananmuna, 0,5dl sokria ja 1tl vanilijasokeria -> vaahdoksi kulhossa. Perään 0,5dl luonnonjugurttia ja siivilän läpi reilu-1dl vehnäjauhoa ja 0,5tl leivinjauhetta. Lopuksi vielä muutama palanen valkosuklaarouhetta sekaan käännellen.
2) Paperivuoat pellille, taikina varovasti nostellen. Pinnalle vielä muutama mustikka
3)..200°-uuniin, 10-15 min.

***mustikka-osiota ei näissä tosiaan ollut :)
***sitä maku-twistiä jää ainaniinkovin kaipaamaan..huoh.
***palautteen-mukaan kyllä hyviä nämäkin
***hieman lisää leivinjauhetta, jotta kuohkeampia ja ilmavampia lopputuloksia
***sokerin määrä perfetto. Ei liian makeita, jäi tilaa loistavasti vielä valkosuklaalle..

1 kommentti:

MIIA METSO BLOG kirjoitti...

Moikka! Hauskoja kokeiluja :) Täällä tulee monesti heitettyä myöskin aineet ihan oman pääni ja maun mukaan :) Heitin sulle blogihaasteen, löytyy sivuiltani :)