torstai 10. tammikuuta 2013

Satay-soijarouheletut

..tai "-pihvit" tai "-kasat".
Tällainen makukokonaisuus, joka ehkä useimmin broileri- tms. kana-viritelmän marinadina tai kastikkeena. :) Toimii ilmeisesti myös hienosti soijarouheen monimutkaistajana!
Njam, soijarouhe.. niin-kaikkeen sopeutuva/sovellettava proteiiniraaka-aine.
Tälläinen räätti sopisi muuten melkein "Pikaruokaa"-ostikon alle..
 1) Kulhoon reilu loraus soija(kastiketta) ja 1,5dl soijarouhetta. Vedenkeittimestä kiehuvankuumaa vettä mukaan yhden-suhteessa-kahteen, eli 3dl. Kansi päälle ja 5min haudutusta!

***jos soijarouhe menisi muunlaiseen käyttöön, laittaisin 1:3. Mutta tässä tuli massaan niin paljon kaikkea muutakin..olisi tullut liian löllöä!

2) Mausteet matkaan: iso ruokalusikallinen maapähkinävoita, sipulisilppua, jeeraa, chiliä, lisää soijakastiketta, pieni tilkka kanafondia, nokare pippuriBonjouria ja yksi kananmuna
3) Lusikalla tasaiseksi. Vehnäjauhoa ≈2rkl jotta tekstuuri hieman kiinteytyy
 4) Ruokalusikalla läjät kuumalle pannulle. Pinta ruskeaksi molemmin puolin -> uunipellille -> 175°-uuniin kypsymään/kuivumaan 10min..
Teryaki-haudutetut kasvikset pohjalle, lätyt päälle ja puikoilla koko annoksen kimppuun!!
Soijarouheen seuraavaa sijoitusta odotellessa... nam.

Ei kommentteja: