Tekstuuriltaan ikäänkuin tiivistä taikinaa tikun-nokassa. Muokkailumahdollisuuksiltaan ja makuvaihtoehdoiltaan jälleen yksi loputtomien-mahkujen-resepti..
Näiden tekeminen on üüberhauskaa keittiönäpertämistä. Lopputulos näyttävää ja tarjoilu helppoa. Makumaailma ei tälläkertaa saanut suurta suosiota, mutta ehkä tuonnempana muutamilla modailuilla onnistuu paremmin..
1) Vanhoja kaakkuja, taikina-ylimääriä, keksejä sun muita herkkuja.. Tässä ylimääräisille leivonnaisille huippujännä uusi tuleminen!
***vaalea (hunaja-vanilija) ja tumma (kaakao-suklaa) kääretorttutaikina on tässä tehty ihanvaan näitä varten..
2) Taikinat ja keksit purkkeihin murskaksi..
3) Nokare tuorejuustoa, loraus kermaa ja ripaus tomusokeria..
4) Vatkaimella kosteaksi massaksi..
5) Linjasto valmiiksi: taikinamassat, tikut ja päällysteet JA purkillinen kylmää vettä
***vesi on ehdottoman tärkeää! Palleroiden pyöritys onnistuu oikeastaan vain kosteilla sormilla!!
6) Käsityön aika: taikina palleroksi, tikun nokkaan ja pyöritys päällysteessä
***tässä: manteli-hasselpähkinämurua, hillon ja kaakaojauhetta
Tarjolle parhaiten: kulhoon pohjalle tuuman verran sokeria, johon tikut pystyyn..
Tässä ihan vaan lautasen reunalla (rumasti...höh :S )
Tällaisia, hih. Tiiviitä, pehmeitä ja kiinteitä taikinatikkareita.
***maku näissäkin hyvä, tekstuuri kuulemma "liian omituinen" :) Raa-an tuntuinen taikina taitaa olla parhaimmillaan syötynä sormin suoraan valmistuskulhosta..
***päälliseen sulaa suklaata? moussea? liivatteella tahmaistettua hyytelöä? raesokeria? murskattuja (suklaa)muroja?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti