lauantai 12. marraskuuta 2011

Rukiinen Kaalipiirakka

..kuulostaa otsikkona mitäänsanomattoman tylsältä.
Mutta suupalana monimuotoisen mielenkiintoinen. : )
1) Ruistaikina: juustoraastetta puolisen desiä, ripaus suolaa, ruokalusikallinen rypsiöljyä ja neljä vettä. Sekaan jauhoja: ruislesettä, ruisjauhoa ja varmaankin ≈ 30% sämpyläjauhoja. Palleroksi ja jääkaappiin oottamaan

2) Täytteeksi pannulle rypsiöljyyn kuulottumaan keltasipulia ja purjoa. Perään keräkaalisuikaleet ja teelusikallinen Dijonia, mustaapippuria ja ripaus suolaa.

***ihan muutama tippa Worchesteria lorahti myös: laittaisin reilummin! .. myös timjami, rosmariini tms. "lihaisan" sorttinen, tuore yrtti sopisi varmasti ton kaalin kanssa..
***tai voisihan toi olla tomaattisen punainen, tuo täyte.. Kaalia, chiliä, tomaattia, basilikaa, valkosipulia..
***tai kaalia ja katkarapuja, sitruunapippuria ja sweetchiliä..lopuksi nokare turkkijuggea..
***tai kaalia ja sen-seittemän-sortin-sipuleja..
***tai kaalia, porkkanaa ja punajuurta.. mauksi sinihomejuustoa..
***tai kaalia ja - lihaisampaa sisusta - meetwurstista ja valkosipulista..
3) Täytteen-teon jälkeen, taikina jääkaapista ja suht ohkasiksi, CD-levyn kokoisiksi kiekoiksi. Täyte toiselle puoliskolle > vettä C-kirjaimen muotoisesti toisen-puolen-reunaan > toinen taikinakiekon-puolisko päälle > nipistellen kiinni > voitelu vedellä ja vuokaan.
Uuniin, ja jotta taikina taatusti kypsyy: miedohkolle lämmölle, 175°. Vartin verran oottelua.

Kylkeen avokadosalaatti ja murkinaa naamariin. Nam.

***HUIPPU-koostis tossa taikinassa. Juustoraaste-vesi-jauho-määrien balanssi oli ehottoman osuvasti kohdallaan. Tarpeeksi pehmeää ja maukasta. Ei liian kuivaa ja koppuraista, mutta ei missään nimessä liian tahmaista ja kosteaa. Bullseye.
***täytteen "kaalia ja -" visiointiahan kukin jatkakoon tahollaan..mutta huom! Täytteessähän EI pakosti tarvitse olla kaalia ollenkaan.
***huh. Lisää ideoita..

Ei kommentteja: