tiistai 8. marraskuuta 2011

Juustolastut/-keksit

..wau. Eli huippuhauska, monipuolinen ja helposti-muokkailtava, useaan ateriaan sopiva tyyli hyväksikäyttää jääkaappiin jämähtäneet ylimääräiseti juustojen-kannikat.

Mitä tahansa juustoa - uskon ainakin - että tähän olisi voinut käyttää. 
Omasta kaapista käytettävien-listalla mozzarellaraaste ja parmesaania.

1) Juustot raasteena kulhoon ja kuivat aineet sekaan: leivinjauhetta, vehnäjauhoja, ripaus suolaa ja maustetta.
***tässä puoleen Oreganoa ja puoleen SmokedPaprika+Cayenne.
***Ois pitänyt laittaa reilummin: mausteiden maut tuli aika hintsusti esille.. Maistui kyllä, mutta ei hypännyt silmille, antoi tilaa juustojen original-maulle.

2) Kananmuna ja rasva mukaan.

***rasvana kantsis ehkä käyttää sitä-mikä-eniten-tukisi-juustoja-itsejään.
Esim. parmesaani > oliiviöljy, sinihomejuusto > voi..
***määrillä pelaillaan lopullista koostista: 
- jos on tosi kuiva juusto > enemmän rasvaa
- jos on tosi rasvainen juusto (mitä "löllömmäksi" sulaa uunitettaessa) > enemmän jauhoja

3) "taikina" nokareiksi pellille, muotoilu hieman kauniimmiksi kuumaan-veteen-dipatulla lusikalla ja uunin ala-/keskitasolle, ≈10-20min @ 175°

***uunituksen taso ja kestoaika ja kuumuus taas riippuu varmaankin käytettävästä juustosta.. Parmesaani-tyylinen kärähtää nopeammin, gouda-mozzarella muhii pidempään..
Kipaleet valmiita, kun pinta rahtusen ruskistuu.
*** !! ruskistuminen tapahtuu tosi nopsasti, jahka on päässyt käyntiin. KÄRÄYTTÄMISEN VAARA!! :)

..näin. Rapsakan mehevät keksinkipaleet. Sopii vaikka-mihin: sellaisinaan herkkupaloina tapas-tyyliin, pohjana jollekkin päälliselle, krutongeiksi pilkottuna salaattiin, pastaan...

Ei kommentteja: