maanantai 26. lokakuuta 2015

Kurpitsachili

..tai kurpitsallinen chiliä.
Namnamnam... :)

Superjännä yhden-astian-iltaruoka. Mielenkiintoisen ulkonäön lisäksi sapuska kannattaa syödä suoraan "astiasta"!
Täytetty kasvis on ollut räättiajatuksissa jonkin aikaa.. Yleensä reseptit pyörii täytetyn paprikan tai kesäkurpitsan ympärillä mutta mahdollisuuksia(han) on koko vegehylly täynnä! Kurpitsat ovat tämän-vuodenajan tähtiä. Parasta juuri nyt.


1) 1,8kg kurpitsaa. Hattu pois ja siemenet syrjään!

***..siemenet kannattaa puhdistaa, pyöräyttää tilkkasessa savupaprikalla maustettussa oliiviöljyn ja vaahterasiirapin sekoituksessa ja paahtaa 225°-uunissa, kymmenisen minuuttia. Herkkua.

2) Chili-con-papu sai pohjalle tomaattikastikkeen: ensin pekoni, rapeaksi paistaen. Sitten klassikko soffritto (= oliiviöljyssä kuulotettua keltasipulia, porkkanaa ja varsiselleriä) pannuun. Pavut ja tomaattimurska matkaan, mausteet sekaan: oreganoa, jeeraa, kanelia, paprikaa ja pieni pätkä tuoretta chiliä. Loppumetreillä vielä palanen kotimaista Stiltonia sekaan sulamaan...
3) Chilin keittymisen ajaksi kurpitsa uuniin. 200°, parikymmentä minuuttia esikypsennystä.

4) Kasaan-keitetty chili meheväksi pehmenneen kurpitsan sisään..
5) ..kokonaisuus vielä puoleksi tunniksi uuniin "kuivumaan"..
Haarukan kanssa kimppuun!! :)

***hihi. Herkuua. Stilton toi upean lisän perus-lämpimään papuchiliin.
***.."astian" reunoilta sai matkaan mukaan pehmeänmakeaa kurpitsaa. Kokonaisuus toimi erittäin hyvin :)
***..harmi että kurpitsat ovat käytännössä aina valtavia, eli liian isoja.
***..ensikerralla pitää tehdä "annoskurpitsat" ja käyttää vaikka Hokkaido-lajia.

Ei kommentteja: