lauantai 17. lokakuuta 2015

Hedåsen salaatti

..eli kasvisluomus, johon törmäsin vastikään hääjuhlassa.
Juuso & Riikka ONNEA!

Alkupalapöydässä yksi salaateista painui mieleen. Makukokonaisuus ja suutuntuma olivat herkullisen jännittäviä! Analysoin ainesosat lautasella ja kappas vain: näitähän on joka ikisessä lähikaupassa! :) Eikun kokeilemaan
***Hankalin osa oli ehkä salaatin kastike. Jonkinlainen vinaigrette, mutta osasia tarkemmin oli mahdoton hoksasta.. Itse sekoitin soosin väriteemaan sopien:

1) Sitruunamehua, vaaleaa balsamicoa, avokadoöljyä ja tuhti ripaus tuoretta korianteria.

2) Itse salaatti oli varsiselleriä, Granny Smith-omenaa, kurkkua ja purjoa

***Alkuperäisessä ehkä oli vielä jotain.. purjoa siinä ei muistaakseni ollut.
***saksanpähkinöitä ainakin oli. Ne tästä unohdin :)
3) Kasvikset kulhoon. Soosi päälle. Sekoitus ja tarjoilu!
Namnamnamnamn...

***yksinkertainen, yllättävä ja ällistyttävän herkullinen salaattitekele.
***Grannysmithin happamuus, varsisellerin rouskuva ja makea suutuntuma, kurkun raikas pehmeys... Namnamnam.
***Soosi oli todella hyvä. Tähän hyvin sopiva. Enemmän yrttiä ensikertaan.

1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

Hei, tätä meille jouluksi! Kevyempi ja vähätöisempi kuin Waldorfinsalaatti ja kuitenkin jotain samaa. Raikkaalle joulusalaatille on tilausta, kun se muu on monesti niin tuhtia. Kiitoksia vinkistä!