..hih. Eli miltein onnistuminen tofun valmistuksessa!
Vihdoin ja viimein. Tofua olen yrittänyt touhuta todella moneen otteeseen, mutta tulos on aina ollut pettymys. Visio ei koskaan ole päätynyt lautaselle sellaisena kuin sen olisi pitänyt.
Tälläkertaa apuna oli kaksi "yllättävää" ja "uutta" apukeinoa: aikaa ja malttia.
Hassua, että heti sujui paremmin... :)
1) Tofuklöntti. Puoliksi ja painon alle puristumaan! 30 min ainakin!!!
***talouspaperinpalat kannattaa vaihtaa pariin-kolmeen kertaan. Ilmankin voi pärjätä, jos saa alustaa kallistettua hieman (..jotta vesi valuu suoraan vaikka lavuaariin..?)
***tofusta voi tiristää ylimäärä-vettä pois aivan mielettömiä määriä. Tällä saadaan
A) tofun tekstuurista purtavamaa ja täyteläisempää,
B) tofu imemään itseensä marinadin makua (ja maku myös pysymään tofussa!!!),
C) tofusta helpompaa käsitellä: jämäkämpää ja sitkoisempaa.
***toisin sanoen tätä työvaihetta ei kannata sivuutaa.
2) Marinadi kulhoon: tilkka seesamiöljyä, soijaa, Srirachaa ja limen mehua.
***..tai vaihtoehtoisesti mikä tahansa muu makukombo. Mieltymysten mukaan!
***esim BBQ: nestesavua, sinappia, stout-olutta, Worchesteria, oliiviöljyä, cayennea ja mustaapippuria?
3) Marinadi pussiin. Tofu puikoiksi ja samaan pussiin. Marinoitumisaikaa riittävästi! Jälleen ainakin 30 min. Mieluiten 1 - 4h
***marinoitumisaika = lopputuloksen maku. Mitä pidempään sitä parempi. :)
4) Puikot pellille. Seesaminsiemeniä pinnalle. Kuuman uunin (225°) ylätasolle, n.30min. Välillä voi puikkoja kääntää!
..voila!
Vihdoin herkullista ja koostumukseltaan miellyttävää tofuruokaa!! Jee!
***tekstuuri oli lähes loistava. Sitkoita ja purtavaa, kasassapysyvää, miellyttävää.
***Olisi voinut olla vielä enemmän...t.s. enemmän aikaa ensimmäiselle työvaiheelle.
***maku oli yksinkertaisesti onnistunut. Ei yllätyksiä, vain makunautintoa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti