Nyt, ah. Kesä ja grillikausu lähtee lähiaikoina lentoon. Kotiköökin voileipägrilli on melko kalpea häivähdys siitä mitä avotulen poltteessa voi saada aikaan.
Hih. Mutta sillä mennään mitä on! Ja herkkua syntyy näinkin!
Visio pitää vain olla kunnossa.
Kuha. Mikä sopii kuhan kanssa..? Sitruuna. Totta. Mutta eikös se ole yksinään vähän tylsä? On. Mitä lisäksi?
Kokeillaan..
1) Aloitetaan pilkkomalla ja valmistelemalla veget.
Parsoista kuoret ja kannat pois. Porkkanoista samoin. Tomaatit pesulle. Sipulit puoliksi. Paprika palasiksi. Kesäkurpitsa viipaleiksi ja pintaan basilika-oliiviöljyä.
2) Parsat ja porkkana kannattaa keittää etukäteen! Parsat ihan lähes-kypsäksi asti, ≈5 min. Porkkanoille vain pinta pehmeäksi! ≈7 min.
3) Kuhafileet kuivaksi talouspaperilla. Pintaan chiliöliiviöljyä, mustaapippuria ja kunnolla sitruunamehua.
***chiliöljy ei riitä tuomaan poltetta loppuun asti! Tässä ripotellen lisäksi vielä cayennea?
4) Kalojen panerointi valmiiksi: kourallinen manteleita karkeasti murskaksi morttelissa. Kuivalle paistinpannulle paahtumaan! Lautaselle parmesaania, ripaus suolaa, mantelijauhoa ja paahdettu mantelimurska.
5) Muru kalojen pintaan! Leivinpaperille. Uunivuokaan. 225°-uuniin, n. 15 min.
***ylimäärä-murua EI kannata heittää pois! Sen voi ripotella fileiden päälle vielä uunituksen viimeisten minuuttien aikana! Nam!!!
6) Sillävälin grilliraidat kasvisten pintaan!
***hih.. Ei tarvi vaivautua kääntelemään kun raidat tulee samaan aikaan molemmille puolille. Näppärää.
***..grilli-maku vaan toki puuttuu.. Hö.
..osaset lautaselle ja Bon Appetit!
***sitruuna, paahdettu manteli ja kuha. Kokeilkaapa.
***...namnam.
***porkkanoihin olisi tarvinnut myös jonkinlaisen mausteen. Hunajaa, timjamia ja valkosipulia? Chiliä, pippureita ja nestesavua? BBQ-masutetta, oreganoa ja chiliketsuppia?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti