maanantai 7. huhtikuuta 2014

Pasta al porro

..mielummin kuin "purjopasta".
Nimi ei välttämättä ole se houkuttelevin, mutta - voi pojat - mikä menetys jos ei uskalla tätä koettaa.
Aivan ihmeellisen herkullista.
Suosittelen.
1) Iso purjo puoliksi ja pikaiselle pesulle. Kuivimmat, tummimman vihreät latvaosat ja muutamat uloimmat lehdet voi repiä syrjään..

***MUISTA pestä niin että vesi valuu "latvaa" kohti, muuten lika valuu vain syvemmälle purjon uumeniin. Kerrosten välissä on usein multaa, hiekkaa sun muuta mömmöä.

2) Suurinpiirtein sormen levyisiksi suikaleiksi..
3) Pannulle kylmään oliiviöljyyn ensin murskattu valkosipulinkynsi ja puolikas silputtu punasipuli
4) Maustuneeseen öljyyn purjot mukaan. Pintaan suolaa ja mustapippuria. Ripaus timjamia myös mausteeksi..
5) Kasvis- TAI lihalientä nesteeksi sen verran että purjot juuri ja juuri peittyvät.. Myös lorausta valkoviiniä suosittelen!!
6) Porisevien purjojen päälle ilmakuivattua kinkkua "kanneksi"..

***Parmankinkkua, serranoa, ibericoa..
***jos haluaa makua vaihdella, miksei salamia tms. "jämäkkää" ja kuivakkaa kinkkua..

7) Kansi päälle ja pienellä lämmöllä ≈ 30 min hauduttelua..
8) Lopuksi vielä kinkkut pois päältä ja viipaleiksi, mukaan loraus kermaa ja tilkka vettä jos tarpeen..

Matkan varrella pastat kiehuman ja "al denteinä" vielä kastikkeen joukkoon... Kaikki sekasin ja lautaselle..
A tavola!

***wau.
***mielettömän jännä, uusi, mielenkiintoinen ja tervetullut kokeilu.
***maussa purjon maanläheinen maku, mutta hauduttamalla jotenkin makeampi ja silkkisempi..
***tekstuuri huulilla-pureskeltavan pehmeää.. Muutamat siellä-täällä kinkkusuikaleet toivat suutuntumaan todella tarvittavan lisän...
***herkkua. Uudelleen varmasti vielä lähitulevaisuudessa. Ehkä salamin-alla-haudutettuna? ..tai voisihan kinkun jättää täys-vege-mentaliteetilla kokonaan syrjään: päälle vaikkapa ohutta kesäkurpitsasuikaletta?

Ei kommentteja: