sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Uuniohrapuuro

Pikaisesti muistiin.
Nyt ei kummempaa pioneeri-kokeilua: selkeästi vain osaset pataan, pata uuniin, odotusta ja pöytään.

Ehkä tässä esimerkki kategoriassa "ruuanlaittoa yksinkertaisimmillaan". Näin mielettömän hyvää en uskonut tästä tulevan.. :)
 Monessa reseptissä tätä pataa haudutellaan miedossa uunissa "yön yli". Puhuvat noin 120° ja ≈6h. Vaikka mä en suuri unikeko olekkaan, tahtovat yöt kuitenkin venähtää hieman tuota kuutta tuntia pidemmälle..
Vaihtoehtoisesti siis:
1) Ohraryynit siis kulhoon ja kylmään veteen likoamaan yön yli
2) Aamulla vesi syrjään -> turvonneet pallukat pataan. Mukaan puolisen desiä puuroriisiä, ronski ripaus merisuolaa ja 1,5l maitoa

***1,5dl ohraa + 0,5dl riisiä -> pata noin puolilleen. Lisää oisi mahtunut, mutta tähän maitomäärään perfetto..
 3) Pienenpieni loraus vielä rypsiöljyä, pohjaan-kuivahtamista ehkäisemään
4) Kansi päälle, uuni 120°-asteeseen ja odottelua ≈ 3h.
5) Muutama pienoinen sekoitus silloin tällöin
 5) Viimeiseksi ≈ puoleksi tunniksi vielä mukaan desi ruislesettä..
Tarjolle omppulohkojen ja mustikkakeiton kanssa...
Tämä ja kahvikupillinen aamuun - njam, hymyä koko päiväksi. :)

***napakymppi. Ei suuresti muokkailtavaa. Käsittämättömän hyvää.
***ehkä hieman lisää suolaa? .. 3h uunitusta oli jo turvonneille ryyneille ehkä vähän tarpeettomasti liikaa

Ei kommentteja: