Heh, ilmeisen suurimpana muistutuksena tämä esillepano. Annoksesta ei nyt sattunut tulemaan aivan ravintolatason tyyliä.
***Fondantin uunitusaika on hankala arvioida. Ei auta kuin kokeilla monenmonta kertaa ja oppia!
1) Voi ja suklaa vesihauteeseen, rauhassa sulamaan. 50g voita ja ≈100g suklaata. Tästä kaksi fondanttia..
2) Toiseen kulhoon sokeri ja muna vaahdoksi, kolmanteen vielä kuivat aineet sekaisin. (2 rkl sokeria, 1 muna) ja (1tl vanilijasokeria, 0,5tl leivinjauhetta ja 2rkl vehnäjauhoa). Kun vaahto on riittävän paksua, kuivat aineet sekaan siivilän läpi ja vielä pikainen sekotus3) Jäähtynyt voi-suklaa-sula sekaan..
4) ..ja voideltuun uuni-annosvuokaan. Kylmään odottamaan uunitusta muutamaksi tunniksi!!
***tässä huomasin koulukunta-eroja, kun selailin reseptejä. Toiset neuvoo pitämään yön yli, toiset sujauttaa suoraan uuniin. Hih, tässä kokeilussa jääkaappi-aikaa 3h.
***en tiiä mikä efekti tällä odottamisella ois lopputulokseen. Seuraavalla kerralla vaikkapa yön-yli oottelua :)
5) 200°-uuniin, keskitasolle ja 12min.
Kumoten lautaselle ja silmää hämäämään vielä hasselpähkinämurskaa päälle. :)
***kaunista. hih.
***uunitusaika siis alakanttiin. Oisko 15min riittänyt? Kuumempi uuni?
***Toisaalta.. nämä putkahti jääkaapista miltein suoraan uuniin. Tottakai ne ensin lämpiää ja sitten vasta alkaa vähitellen kypsyä. Tämä ois kannattanut huomioida uuni-ajassa.
***eli: ensikerralla hitusen kuumempaan uuniin ≈220°, hieman aikaisemmin ulos jääkaapista ja hieman pidempään uunissa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti